Az első félidő után a hazaiak kissé sem nyugodhattak meg. A mérkőzés állása harminc perc játék után 16-14 volt a Rába- partiak javára. Ekkor még úgy tûnt, szoros második félidő elé nézünk. Ezzel szemben a győriek óriási tempóban kezdték a második játékrészt és egy szemvillanás alatt nyolcra nőtt a különbség a két csapat között. A ferencvárosiak elszórt labdáiból, pontatlan lövéseiből Görbiczék rendre góllal fejezték be támadásaikat. A mérkőzés végére már csak a megalázó különbség elkerülése lehetett a fővárosi lányok célja.

A ferencvárosiak balszélsője, Juhász Gabriella így nyilatkozott a mérkőzésről:
“Nem így készültünk erre a találkozóra. Nem erre számítottam. Valahol egyértelmû volt, melyik esélyesebb a két csapat közül, mégis reméltem, meglehet a bravúr. Sajnos a saját játékommal sem lehetek elégedett. Ennyire tellett a mai napon tőlünk. Ettől függetlenül úgy gondolom, a dobogó valamely foka még mindig reális cél lehet.”

Hazai részről a győri csapat egyik legjobbja, Herr Orsolya értékelte a találkozót honlapunknak:
“A találkozó eleje szoros volt, de szerencsére a végén helyenként örömjátékot is láthatott a hazai közönség. Az egész csapat összeszedett volt ma mind támadásban, mind pedig védekezésben. A kapuban csak akkor lehet jó teljesítményt nyújtani, ha megfelelően mûködik a védőfal. Ez ma sikerült. Pálinger Katival nagyon jól kiegészítjük egymást. Az edzéseken, illetve mérkőzéseken is segítjük a másikat, amiben csak lehet. Remélem a továbbiakban is kitart a jó forma és ez a lendület.”

A kezilabda.info szerette volna megszólaltatni a parádés teljesítményt nyújtó és 16 gólig jutó Görbicz Anitát is, ám az irányító kérésünkre azt válaszolta, most nem kíván nyilatkozni.