A hazai pálya előnye mindenképpen a magyar csapat mellett szól, de Konkoly Csaba, a győriek szakvezetője azért óvatosan fogalmazott.
„Tisztában vagyunk azzal, hogy csakis a siker az elfogadható számunkra. Ellenfeleinkről sikerült megfelelő anyagot találni, ezekből fel is készültünk.
A rendelkezésre álló információk alapján a szlovák és az izlandi gárdát kötelező legyőzni, s várhatóan minden az utolsó napon, a Metz ellen dől el. A franciáknál több válogatott játékos is szerepel, széles az együttes taktikai repertoárja, így közel sem lesz egyszerû legyőzni őket. Ráadásul az utolsó napon játszunk egymással, s bár fizikálisan nem féltem a lányokat, azért a három nap alatt három meccs elsősorban fejben vehet ki sokat a játékosokból. A belső posztokon azért van mód a megfelelő variációkra, ám a két szélen meg kell találni a megfelelő összhangot Vérten és Mraviková szerepeltetése és pihentetése között" – mondta Konkoly Csaba, aki szerencsére minden játékosára számíthat.
Felgyógyult ugyanis Hornyák Ágnes is, aki a Fradi-meccs után belázasodott, az orvosi kezelésnek köszönhetően hamar rendbe jött, ám a hét közepére újra visszaesett.
A szakvezető elmondta még, számít a győri közönségre is, mely remélhetőleg jelenlétével méltányolja, hogy ők rendezhetik a selejtezőt. A mérkőzésekre a háromnapos bérletek elfogytak, de a napra szóló jegyeket lehet venni.