Győri Audi ETO KC - HB Metz Moselle  30 - 27 (15 - 12)

Győr, 1800 néző. Vezette: Geipel - Helbig (németek)
ETO: PÁLINGER - Mravikova 3, Hornyák 1, Spiridon 1, Temes 3(2), BRADEANU 10, VÉRTEN 3
Csere: Herr (kapus), Görbicz 4(1), Tomori 1, Dokic 2, Szölösi 1, Kovacsics 1
Edző: Konkoly Csaba
Metz: Pradel - PIEJOS 6, Horacek 1, Francois 2, Kamto 3, Kysucanova 6(4), Guehl 3
Csere: Leynaud (kapus), WENDLING 4, Poznarova 2, Anti, Keita
Edző: Rácz Sándor

Hétméteresek: 3/3 illetve 4/4
Kiállítások: 4 illetve 4 perc

A mérkőzése előtt dőlt el, hogy Hornyák Ágnes és Tomori Zsuzsa betegen, Görbicz pedig sérülten is vállalja a játékot, utóbbi ráadásul saját felelősségére. Szükség is volt rájuk, hiszen ha a franciák nyernek, ők jutnak a 16 közé.
Nos, az ETO hamar megpróbálta tudatosítani ellenfelében, hogy nem lehet esélye a Magvassy csarnokban. Pontos védekezés, gyors támadások és pillanatok alatt három gól volt a zöld-fehérek előnye (4-1, 5-2). Persze a vendégek nem adták fel és szívósan tapadtak a győriekre. Elsősorban a beállós Wendling, valamint a jobbszélső Piejos okozott kellemetlen perceket. Ráadásul Görbiczék nagyon sokat hibáztak támadásban, csak Pálinger remeklésének köszönhető, hogy a Rába-partiak tartották 2-3 gólos előnyüket. Mravikova az első félidő végén megsérült, de aztán a fordulás után visszatért a pályára.
A vendégek egy gólra felzárkóztak (15-14), de magasabb fokozatra kapcsoltak Bradeanuék is, különösen a román átlövő sziporkázott. Hat gólosra duzzadt a győri előny és már kezdhettünk volna megnyugodni, amikor ismét előjöttek az első játékrész hibái - eladott labdák, pontatlanság, kapkodás. Újra szoros lett, de Konkoly Csaba időkérése után Tomori, Dokic és Bradeanu góljai eldöntötték a meccset.

Konkoly Csaba: Nagyon elégedett vagyok a csapat hozzáállásával, szívével. Sérült és beteg játékosaim kivétel nélkül vállalták a játékot, így teljesítettük azt, amit vállaltunk: a főtáblára jutást.

Szabó Edina: A franciák két hónapja csak az ETO-ra készültek, de a Győr nagyon erős az idén, akár a végső BL-sikerre is lehet esélye. Pálinger Kati ragyogó teljesítménye meghatározta a mai meccs alakulását.