kezilabda.info: Milyen benyomásokat szereztél a selejtezők három napja alatt?
Szabó Edina: A győri klub a tőle megszokott színvonalon szervezte meg a tornát és kifogástalan környezetet biztosított a Bajnokok Ligája-selejtező mérkőzéseihez. A csoportkör végkimenetele az erőviszonyoknak megfelelően alakult, a Győr magasan a legesélyesebb csapat volt, és magabiztosan jutott a sorozat főtáblájára.

kezilabda.info: Előzetesen mindenki azt várta, hogy a Győr a Metz együttesével vív majd komoly csatát a továbbjutásért. Mi történt a francia csapattal?
Szabó Edina: A franciák hosszú hetek óta azzal foglalkoztak, hogy milyen lesz a győri csarnokban a hazai csapat ellen játszani. A másik két ellenfélre kevesebb figyelmet szenteltek. Az izlandiak elleni vereségük bebizonyította, hogy a mai kézilabdában egyetlen együttest sem szabad alábecsülni. A Metz játékosai kicsit elaludtak azon a mérkőzésen, s ha ez a helyzet áll elő egy találkozón, nagyon nehéz a folytatásban a figyelmet összekaparni.

kezilabda.info: Milyennek láttad a Győr-Metz találkozót? Mi döntött a magyar együttes javára?
Szabó Edina: Jó meccs volt, helyenként színvonalas játékkal. Bár a franciák keretében is két válogatott kapus van, ők még eléggé rutintalanok, míg a másik oldalon Pálinger Kati klasszisa egyértelmûen döntően befolyásolta a végeredményt. Mellette Aurelia Bradeanu teljesítményét emelném ki, szenzációs formában kézilabdázott.

kezilabda.info: Mire lehetnek képesek a magyar csapatok a BL főtábláján?
Szabó Edina: Mindkét magyar együttesért szívből szorítok, és sok sikert kívánok mind a Ferencvárosnak, mind pedig a Győrnek. Azt gondolom, az ETO-nak minden esélye megvan arra, hogy akár a győzelmet is megszerezze a Bajnokok Ligájában.

kezilabda.info: Köztudott, hogy évek óta tagja vagy a francia női válogatott technikai stábjának. Itthon vagy Franciaországban töltesz több időt?
Szabó Edina: Vannak olyan periódusok, amikor leginkább itthon vagyok, másszor Franciaországba szólít a munkám. Két hét múlva utazom a válogatotthoz és utána már csak a világbajnokság után leszek itthon. Izgalmas időszak kezdődik.

kezilabda.info: Van már valamilyen előszele a decemberi világbajnokságnak Franciaországban?
Szabó Edina: A sajtókampány még nem kezdődött el, egyelőre a rögbi-vb mindent visz, az tartja lázban a franciákat. De a szervezők munkájáról mindent elmond, hogy a napokban vettek fel száz fiatalt, akik segédkeznek majd a torna lebonyolításában. Az érdeklődést pedig az jelzi leginkább, hogy már nem lehet jegyet kapni a decemberi eseményre. És nem csak a francia érdekeltségû meccsekre kapkodták el gyorsan a belépőket.

kezilabda.info: Mennyi figyelmet szentelsz mostanában a magyar kézilabdának? Miben változott meg leginkább az életed, amióta nem ülsz a Cornexi kispadján?
Szabó Edina: Elég sokat. Naprakészen követem az eseményeket. Ami pedig a változást illeti: több idő tudok szentelni a családomnak, a fiaimnak.

kezilabda.info: A fehérvári csapatból tartod valakivel a kapcsolatot?
Szabó Edina: Maradjunk annyiban, hogy a Cornexivel kapcsolatban van egy kis hiányérzetem…