A két pont várományosa természetesen a hazai csapat volt, de a lányok nem feltartott kézzel utaztak el itthonról. Az első félidőben még viszonylag szorosan tudták tartani az eredményt, de a végére kikerekedett a különbség. A Győr az ötödik mérkőzését játszotta egymás után ezen a héten, azonban a nagyon jó képességû, válogatottak sokaságát felsorakoztató győri együttesnek nem okozott gondot a hét utolsó szereplése sem.
Mátéfi Eszter vezetőedzőnő a mérkőzést értékelve leginkább a munka folytatására helyezte a hangsúlyt, hiszen a következő héten csütörtökön (2007. október 11-én) a Debrecen lesz az ellenfél.
- Az elején jól tartottuk magunkat. A félidő vége előtt 14-10-nél ziccert hibáztunk, így háromgólos különbség helyett 15-10-es eredménnyel zártuk a 30. percet. A második félidőben zsinórban négy-öt gólt lőttek, és elmentek 22-12-re. Ebben az időszakban volt egy szakasz, amikor nem tudtunk gólt lőni. Szinte végig a kezdősorát játszatta a Győr, egészen az 55. percig. A csapatom teljesítménye hullámzó volt a meccs folyamán, mindenki csak egy-egy rövidebb ideig tudott jó teljesítményt mutatni. Zsu (Veress Zsuzsanna), a kapuban is szakaszonként jól védett. Jobban örültem volna, ha tízgólos különbségen belül tudtunk volna maradni, de ma ennyire futotta. Vincze Zsuzsanna ugyan vállalta a játékot, de Tóth Katalin nem állt a csapat rendelkezésére combhajlítóizom sérülése miatt. A mérkőzésen a fiatalokat, Szögi Tímeát, Futaki Hajnalkát, Hajduch Csengét is becseréltem. Nagy hibákat nem vétettek, megállták a helyüket, úgy gondoltam, hogy ilyen hangulatú mérkőzésen is próbálják ki magukat. A Győr kimagaslik a mezőnyből. A mai találkozó lényegének azt tekintettem, hogy profitáljunk a tapasztaltakból az elkövetkező mérkőzéseinkre. Azt kértem a lányoktól, gondolják végig, hol tartunk, min kell javítanunk, és dolgozzunk együtt tovább. Ma ennyire voltunk képesek, ennyit hagyott nekünk a Győr. Időnként azért a felállt fal ellen meg kellett küzdeniük, hogy gólt szerezzenek. Hétfőn délelőtt folytatjuk a munkát, és készülünk a Debrecen ellen.