Esélyt sem ad
A biztos győzelem reményében fogadta ma este a Dunaferr férficsapata a Győr gárdáját, s nem is alaptalanul: a két gárda közt játékerőben, s a táblázaton elfoglalt helyezésben is nagy különbség volt a mérkőzés előtt.
   
Csak az eleje szoros
Bár a mérkőzés esélyesei egyértelmûen a mieink voltak Kolics János edző abban bízott, hogy a nyitott védelmet erőltető ETO ellen már jobban játszik együttesünk, mint tette azt a Gyöngyös ellen.
Nos, a találkozó elején mindezek ellenére inkább a vendégek akarata érvényesült: csapatunk nem igazán tudta megvalósítani az előzetesen megbeszélt taktikát (2-3). Szerencsére gyorsan magához tért a Dunaferr, a csapat a félidő derekára gyakorlatilag állva hagyta ellenfelét.
Miközben Mikler Roland egymás után védte a vendégek kísérleteit, addig Grebenár, Törő, illetve Bakos Dávid is parádézott a zöld-fehérek kapuja előtt. Együttesünk tíz perc alatt egyetlen gólt sem kapott, ám cserébe lőtt nyolcat is, így a 20. perchez érve eldőlt a találkozó (12-4).
 
Megakasztott lendület

A félidőből hátralévő időben már nem nagyon változott a két gárda közti különbség, így a pontosabban és erőteljesebben játszó dunaújvárosi csapat magabiztos vezetéssel térhetett a tízperces szünetre (18-10).
   
Nincs megállás
Bár a második felvonás első találatát a vendégek szerezték, a folytatásban már csak egy csapat volt a pályán. Törő hetedik találata után már a 33. percben megvolt a tíz közte (22-12), s bár egy ideig még tudta magát tartani ezen a különbségen a vendéggárda, bő tízpercnyi játékot követően beindult az újvárosi henger.
Törő és Zubai Szabolcs sorozatban szerezte találatait, s mikor Grebenár és Nagy Kornél is beszállt a gólversenybe, már csak az lehetett a kérdés, hogy megússzák-e a kiütést a vendégek (32-18).
Akadt olyan pillanata a találkozónak, amikor úgy tûnt, hogy akár húsz fával is hazaküldheti csapatunk az ETO-t, ám a végére egy picit kiengedtünk, így három gólt még lefaragott hátrányából a vendégcsapat, mely ezzel együtt sem kerülhette el a kiütéses, 38-23 arányú vereséget.
Együttesünk csak a mérkőzés első perceiben nem tudott igazán mit kezdeni ellenfelével, ám remek védekezésével, s jobb kapusteljesítményével végül felőrölte ellenfelét, s a kiválóan játszó Törő, valamint Zubai Szabolcs vezérletével még ilyen arányban is megérdemelten győzött.