A szeptember végén sikeresen megvívott Bajnokok Ligája-selejtezőt követően ma már a főtáblán küzd az Audi-ETO csapat. Elsőként rögtön egy nagy falat, a sorozat címvédője, a dán Slagelse lesz a győriek ellenfele. Legutóbb áprilisban a BL elődöntőjében találkozott egymással a két gárda, s akkor a dánok kettős győzelemmel harcolták ki a döntőbe jutást.
Azóta viszont jelentős változás történt mindkét gárdánál. Győrött Róth Kálmán edzőt Konkoly Csaba váltotta, s a játékoskeret is átalakult. A Slagelse trénere továbbra is Anja Andersen, s a kulcsemberek is szinte egytől egyig ugyanazok – igaz, Bojana Petrovic távozása éppen elég érvágást jelent –, ám a bajnokságban eddig nem igazán jeleskedik a Dream Team néven is „futó" alakulat. A bajnokságban nyolc mérkőzéséből hármat elveszített – az FCK, a Viborg és a GOG ellen –, s a nálunk nem igazán ismert KIF Vejent is csak kínkeservesen tudta egy góllal (21–20) megverni.
Konkoly Csaba, a győriek vezetőedzője mindezekkel nem nagyon foglalkozik, hazai pályán ugyanis mindenképpen győzni kell a cél, vagyis a továbbjutás eléréséhez.
„Természetesen alaposan kielemeztük a Slagelse játékát, ami egyébként nem volt könnyû, mert talán ugyanabban a felállásban még egyszer sem szerepelt a címvédő. A hírek szerint Anja Andersen a jövő csapatát keresi, ezért kis túlzással a kapus kivételével mindenki megfordult már minden poszton. Ez részben jó a számunkra, mert talán csapatként sokkal egységesebbek lehetünk. Hátrányt is jelent ugyanakkor, mert nem lehet olyan pontosan felkészülni taktikailag. Persze az alapjátékkal tisztában vagyunk, a meglévő felvételekből is látszik, hogy a klasszikus, gyors, dán stílust játssza a Slagelse. Ennek megakadályozásában kulcsszerepe lehet a visszarendeződésünknek, erre nagy hangsúlyt fektettünk a felkészülés során" – mondta Konkoly Csaba, aki tisztában van azzal, hogy az áprilisi meccsen Leganger szinte teljesen megbénította a győri lövőket.
„Egyénenként is készültünk az ellenfélből, de Legangerről sokkal többet nem mondtam, mint a többiekről. Nyilván mindenki emlékszik, mi történt, s nem nagy meglepetés az ő személye, mert a világ egyik legjobb kapusa. Szerencsére nálunk is klasszisok állnak a gólvonal előtt, így azért van oka a félelemre a dánoknak is. Úgy gondolom, nekünk senkitől nem kell megijedni" – tette hozzá a szakvezető, aki egyetért azzal a felvetéssel, hogy a mostani találkozó egy újabb fokmérője lesz a csapatnak: „Azért a hazai bajnokságban már túl vagyunk pár rangadón, de nemzetközileg egyértelmûen most mérettetünk meg."

Audi-ETO - Slagelse
Győr, női Bajnokok Ligája-mérkőzés, A csoport, szombat, 16.15 óra (tv: Viasat3). V.: Krstic, Ljubic (szlovének).
Audi-ETO: Pálinger, Mraviková, Bradeanu, Görbicz, Spiridon, Tomori, Vérten
Cs.: Herr (kapus), Hornyák, Temes, Djokic, Szegedi, Szölösi, Kovacsics
Edző: Konkoly Csaba
Slagelse: Leganger, Turey, Batinic, Krogshede, Melgaard, Obradovic, Savic
Cs.: Friis (kapus), S. Pedersen, Loft, Bulatovic, Ognjenovic, B. Pedersen, Nielsen
Edző: Anja Andersen