Győri Audi ETO KC – Slagelse DT  24 – 17 (12 – 11)

Győr, 2200 néző. Vezette: Krstic-Ljubic
ETO: PÁLINGER – Mravikova 2, HORNYÁK 2, SPIRIDON 5, Görbicz 6(4), TOMORI 4, Vérten.
Csere: DOKIC 2, Temes 1(1), BRADEANU 2, Kovacsics.
Edző: Konkoly Csaba.
Slagelse: LEGANGER – Savic, Batinic 4, Krogshede 1, Melgaard, TUREY 9(2), Ongjenovic 1.
Csere: Friis (kapus), S. Pedersen 1, Loft, Smith, Obradovic, Bonde 1.
Edző: Anja Andersen.

Kiállítások: 6 illetve 12 perc
Hétméteresek: 7/5 illetve 3/2

A dánok már a mérkőzés előtt fittyet hánytak minden EHF-előírásra. Például csak egy garnitúra mezt hoztak – mondván nemrég bajnokijuk volt Fredrikshavnban és nem száradt meg a másik… Így aztán minden szabály ellenére ők választottak mezt, nem a hazai gárda. Szerettek volna három biztonsági őrt a kispadjuk mögé, mert féltek a győri közönségtől… Bemelegítés alatt akarták újra feltöröltetni a pályát, mondván koszos… Mindent azért ők sem érhettek el. A jegyzőkönyvbe Andersen még Rotist és Bulatovicsot is beírta, végül Rotis „hivatalos személyként” szerepelt a padon, míg Bulatovics ugyan leült a padra, de nem lépett pályára.
A kezdéskor az ETO „nekirontott” a vendégeknek és Tomori góljainak köszönhetően négy góllal elhúzott. Bár a vendégek többször is visszajöttek két gólra, de igazán csak Turey jelentett veszélyt a zseniálisan védő Pálinger kapujára. Igaz, a győriek hátsó alakzata is tökéletesen mûködött, akár a hatosfalat, akár az 5+1-et választotta Konkoly Csaba. Támadásban ugyan akadozott néha a győri gépezet, de a védekezés megadta az alapot a jó eredményhez.
A fordulás után egyből egyenlített a Slagelse. Azt valószínûleg senki sem gondolta volna, hogy a következő negyedórában ezt nem ismétli meg egyszer sem. Pedig így lett. Közben az ETO Tomori, Spiridon, Dokic és Bradeanu révén szépen elhúzott. Jó volt látni a tanácstalanságot és a csüggedtséget a „dán” arcokon. Furcsa volt, de 10 perccel a vége előtt már feladta a Slagelse és csak egy reménye lehetett: elkerüli a 10 gólos különbséget. Ez sikerült, de ezt is csak Legangernek és a győriek könnyedebb játékának köszönheti a BL-címvédő.

Konkoly Csaba: Nem hittünk a sirámoknak, úgy készültünk, hogy a legjobb csapatával érkezik a Slagelse. Győzelmünk kulcsa az volt, hogy tökéletesen mûködött a védőfalunk és kapusunk közötti kapcsolat. Várom az idegenbeli BL-bemutatkozást, remélem ott is ilyen tartása lesz csapatomnak.

Pálinger Katalin:  Ez azért nem ugyanaz a Slagelse volt, amely tavaly BL-t nyert. Ugyanazzal nyertünk – remek védőmunkánkkal –, amivel tavaly ők aratták sikereiket a Bajnokok Ligájában.

Farkas Ágnes: Simán győzött az ETO és látszott, hogy még ennél is jóval több van a csapatban.