Telt ház és nagyszerû hangulat fogadta a két csapatot. A hazaiak nagy akarattal és a tétnek megfelelő koncentráltsággal kezdték a mérkőzést. Tomori Zsuzsa remekül debütált első BL-mérkőzésén, és az első tíz percben mindjárt három gólt lőtt, így Anja Andersen, a vendégek edzője már a 9. percben időt kért, hogy felelevenítse az alkalmazandó taktikát (6-2). Ezek után Simona Spiridon percei következtek, az osztrák beállós négy győri támadás végén is eredményes tudott lenni. A túloldalon Emilia Turey igyekezett felvenni vele a versenyt. Az eredetileg szélsőként foglalkoztatott orosz játékos most irányított is, sőt átlövésből is eredményes tudott lenni (11-7). Görbicz Anita amellett, hogy remek passzokkal szolgálta ki társait, biztosan értékesítette a szlovén játékvezető-páros által megítélt büntetőket. Azonban a félidő utolsó pereceire pontatlanabbá vált a zöld-fehérek támadójátéka, így egy gólra felzárkóztak a vendégek (12-11).
Fordulás után Turey egyenlített, azonban amit ezután produkált a Rába-parti csapat az egészen elképesztő volt. Tizenöt perc alatt mindössze egy (!) gólt kapott a fantasztikusan védő Pálinger Katalin, a dán csapat még emberelőnyből sem tudott betalálni. Támadásban pedig igazán csapatként mûködött az ETO, rendre betalált valamelyik másik győri játékos. A félidő közepére nyolc góllal húztak el a zöld-fehérek (20-12), és már érezni lehetett, hogy nagy dolog van készülőben.
Anja Andersen mindent megpróbált és elővette edzői kelléktárának szinte összes eszközét: toporzékolt, hisztizett, gúnyosan tapsolt, lányait időkéréssel próbálta meg felrázni – de sehogy nem tudott eredményt elérni. Az utolsó tíz percet a közönség folyamatos ünneplése mellett játszotta le a győri csapat, amelyet újra és újra tapsra késztetett egy-egy remek megmozdulás, és az, hogy Pálinger eszén továbbra sem volt könnyû túljárni.
Idei első Bajnokok Ligája mérkőzésén így magabiztos győzelmet arattak Konkoly Csaba lányai (24-17), amely remélhetőleg megadja az alaphangot a szezon hasonlóan jó folytatására.