Az már az első percekben megfigyelhető volt a vendégoldalon, hogy Anja Andresen folyamatosan cserélgette játékosait a posztokon. A már említett Turey például az első három támadás során három helyen bukkant fel. Balátlövőként kezdett, majd kihúzódott a jobb szélre, utána pedig irányította a csapatot. Erre azonban készültek a győriek, s végül Konkoly Csabának lett igaza, aki a mérkőzés előtt elmondta: csapatként lehetnek jobbak a tavalyi BL-győztesnél.
Ez sokáig állt is, ám az első félidő hajrájában feljött a Slagelse, ekkor több hiba csúszott be az Audi-ETO játékába – különösen a védekezésbe.
Szünet után ráadásul azonnal egyenlített is a dán gárda, de ami ezután következett, az minden képzeletet felülmúlt. Nem túlzás az állítás, hogy a Slagelsét lenullázták Pálingerék. A válogatott kapus nagyobbnál nagyobb védéseket mutatott be, amihez persze a mezőnyemberek védőmunkája is kellett. A játékrész második dán góljára a 46. perc végéig kellett várni, ám ekkor már 20–12 volt a hazaiak javára.
Bár a bajnokságban idén egyszer már feljött nyolcgólos hátrányból a Slagelse, de a meccs képe ilyen fordulatot nem rejtett magában.
Nem is lett már szorosabb a találkozó, a győriek fantasztikus játékkal, a vártnál sokkal magabiztosabban győzték le a címvédőt. Kiemelni igazán nem érdemes senkit, mert – ahogyan arra előzetesen számított a szakvezetés – mindenki hozzá tudott tenni a diadalhoz, ám Pálinger teljesítménye mindenképpen említést érdemel, hiszen a kapus 65 százalékkal védett.

Konkoly Csaba: – Nagyszerûen játszott a csapat, a védőfal és a kapus közti kapcsolat szinte teljesen hibátlan volt. A támadások felépítésében azért akadtak hibáink, de nem lehetünk elégedetlenek a mostani teljesítmény után. Remélem, idegenben is megmarad a lendületünk.
Anja Andersen: – Nem úgy játszottunk, ahogyan tudunk, sajnos nem volt egy kiemelkedő teljesítmény sem a csapatban. A második félidőben negyedórán át csak egy gólt lőttünk, ez megengedhetetlen. Nem vagyunk elkeseredve, építjük tovább a jövő csapatát, a következő két évben ismét Európa legjobbjai között akarunk lenni.