Győri ETO FKC - Erste-Békési FKC 31-24 (20-12)

Győr, 600 néző. Vezette: Kékes Cs., Kékes P.
ETO: SZABÓ I. - MISS 12(1), SZABÓ A. 7, Vuckovic 3, Nagy T. 3(1), BOGNÁR 5, Pálos 1
Csere: SZÉLES, Józsa T., Németh G.
Edző: Deáki István
Békés: Nagy L. - Nagy Cs. 2, Oláh 3(1), KOCSIS 4, HÍMER 4(1), Pavlovics 2, Kopcsák 3
Csere: Ardeleán (kapus), Djurisin 1, Jurko 1, Trivkovic 2, Raffai 2
Edző: Bakó Botond
Hétméteresek: 4/2, illetve 2/1
Kiállítások: 6, illetve 8 perc

Furcsa helyzetben volt a mérkőzés előtt Deáki István, hiszen talán nem is emlékszik rá, mikor állt rendelkezésére az összes játékosa. Ezúttal így történt, hiszen Széles délután felhívta edzőjét és közölte: mindenképpen játszani szeretne. A többi sérült pedig már korábban "feltámadt"! Már ez mutatta, hogy milyen CSAPAT is az ETO.
Kellemetlen közjátékkal indult, illetve épphogy nem indult a mérkőzés, hiszen nem volt orvos a teremben. Végül a mûsorközlő kérésére egy nézőtéren jelenlévő doktornő ült le a padra, majd 10 percen belül két másik orvos is érkezett. A segítőkész doktornő - dr Albi Marianna - egyébként a bokasérüléséből lassan már felépülő Székely István édesanyja volt!
A csúszás a hazaiakat viselte meg jobban. Nem igazán mûködött a győriek úgynevezett eltolt 5+1-es védekezése és eleinte könnyedén lőtték góljaikat a vendégek, akik két góllal is vezettek, aztán Deáki István váltott és pályára küldte Szélest és váltott a jól megszokott 3-2-1-es védőfalra, ami aztán mûködött is. Talán ennek köszönhetően, talán más miatt, de ettől kezdve Szabó Imre parádézott a győri kapuban. Támadásban pedig elképesztő tempót diktáltak Missék. A jobbszélső egészen parádésan kézilabdázott, de ragyogó napot fogott ki Bognár és Szabó András is. A csoport harmadik helyét elfoglaló békésieknek esélyük sem volt a pontszerzésre. Bakó Botond tanítványai csak azért hajtottak, hogy öt gólon belülre kerüljenek, hiszen Békésen ők nyertek öttel. Igazából erre sem volt esélye a vendégeknek. Volt, hogy a ETO tízzel is elhúzott és bár a Békés a végén kicsit felzárkózott, ezen a napon nem volt egyenragú ellenfele az ETO FKC-nak.

Deáki István: Ha mások is ennyit tennének a klubért, mint ezek a srácok, sokkal előbbre tartanánk.