A címvédő dán Slagelse legyőzése után a spnyol Union Ribarroja vendége lesz az Audi-ETO a BL-csoportkör második fordulójában. Konkoly Csaba együttese tegnap Pérről repült Valenciába, ahol már csak átmozgató edzés vár a lányokra, a felkészülést a héten elvégezte a gárda.
"Szerencsére sikerült kellő mennyiségû anyagot begyûjtenünk ellenfelünkről, mely nem is annyira spanyol csapat, hiszen a légiósok számítanak a legjobbnak, gondolok itt elsősorban az átlövő Tatjana Medvedre, aki legutóbb is tizenegyszer volt eredményes" – kezdte a győriek szakvezetője.
Igaz, ezzel a gólmennyiséggel sem ment sokra a spanyol gárda, ugyanis a Podravka hazai környezetben öt góllal (32–27) legyőztes a Ribarroját. Éppen ezért számukra létkérdés a győzelem, s ez persze a győriekre is érvényes.
"Minden meccsre győzni megyünk, nincs ez másként most sem. A továbbjutáshoz szükség van egy idegenbeli bravúrra, miért ne most szereznénk ezt meg? Nagyon koncentráltan dolgoztak a héten a lányok, leginkább a visszarendeződésre és a felállt fal elleni játékra helyeztük a hangsúlyt a gyakorlások során. Sérültünk nincs, remélhetőleg ez a meccs kezdéséig így is marad, így azokra számíthatok, akik a Slagelse ellen is szerepeltek" – tette hozzá Konkoly Csaba.