Jól kezdett a győri csapat Spanyolországban, hiszen a zöld-fehérek az első percekben elhóztak, és Hornyák góljával már 0-3 állt az eredményjelzőn. A következő támadásból aztán a hazaiak megszerezték az első góljukat, azonban a magyar bajnokság ezüstérmesének legjobb játékosa, Görbicz Anita egy hatalmas góllal gondoskodott arról, hogy a Ribarroja ne zárkózzon fel. A folytatásban a félidő dereka körül állandósult a két csapat közti 4-5 gólos különbség, és a szünet előtti utolsó másodpercekben Vérten gondoskodott arról, hogy öt maradjon a differencia a pihenőre.
A magyar csapat szélsője jól kezdte a második felvonást is, és mindössze tizenhét másodperc elteltével betalált, sőt a csereként lehetőséget kapó Ana Djokics is kétszer volt eredményes rögtön az elején, és először hét gólra növelte a Győr előnyét. Ez volt az a pillanat, ahol szinte összeroppant a spanyol gárda, és lehetett látni a hazai játékosokon, hogy minden reményt elveszettek. A szerb beállós a folytatásban is élt a lehetőséggel, és az ő újabb találatával először kilencre nőtt a „távolság” a két együttes között.
A második játékrész derekához érve Konkoly Csaba csapata kissé mintha kiengedett volna, és ennek meg is lett a következménye, mégpedig az, hogy a hazaiak feljöttek hat gólra. Azonban a magyar bajnokság egyetlen szászázalékos csapatának győzelme a továbbiakban sem forgott veszélyben, és végül a Győr 31-28–ra nyert.