BL-meccs ide vagy oda, kissé elcsodálkoztunk, hogy a spanyol bajnok otthonában milyen kevesen voltak kíváncsiak a Ribarroja-Győr találkozóra, bár kellemes meglepetés is ért bennünket, hisz a győri szurkolók igen szép számban képviseltették magukat az amúgy nem kifejezetten hatalmas lelátón.
A Győri ETO egyértelmûen a két pontra hajtott, hisz a múlt heti, Slagelse elleni bravúros győzelem után az a Cementos la Union-Ribarroja várt rá, aki két nappal korábban, ugyanezen csarnokban elszenvedte első vereségét a spanyol bajnokságban. Gregorio Garcia és a Ribarroja menetelését emellett több kulcsfontosságú játékos sérülése is hátráltatta.
A Győr a Pálinger-Mraviková-Hornyák-Görbicz-Spiridon-Tomori-Vérten összeállításban kezdett és hamar magához ragadta a kezdeményezést, míg a vendéglátó szemmel láthatóan nem heverte ki az Alicante elleni vereséget. A Ribarroja indiszponáltan, szervezetlenül vezette a támadásait, és az első góljukig is közel 5 percnek kellett eltelnie. Görbiczre és Tomorira külön készültek a hazaiak, de csak ideig-óráig volt eredményes ez a taktika, mert Tomorit folyamatosan cserélte Konkoly Csaba, míg Görbicz balszélről kergette az őrületbe a spanyol hálóőröket.
Az első 10 percben mindössze 10 találat esett, ami nem épp a magas színvonalat tükrözte, épp ellenkezőleg, mindkét csapat kisebb hullámvölgybe került. Az ETO (mélyen) tudása alatt játszott, bár ennek ellenére is növelni tudta előnyét és 15 perc elteltével már 3-8-as vendégelőnyt mutatott az eredményjelző. Gregorio Garcia hamarosan meg is elégelte a valenciaiak szenvedését, hisz úgy tûnt, hogy nagyon nagy a baj a sárga-kékeknél. Görbicz Anita továbbra is vezéregyénisége volt a győrieknek – a spanyol szurkolók jó pár Görbicz-figuránál az állukat keresgették a padlón. A félidő utolsó támadását a Ribarroja vezethette, de Pálinger Katalin könnyûszerrel hárította a spanyol akciót. A félidőt öt góllal (13-18) nyerte a Győri ETO.
A második játékrészt ott folytatták a Rába-partiak, ahol az előzőt abbahagyták – Vérten és Görbicz ellenállhatatlannak bizonyult, s a hamarosan kilencgólosra duzzadó vendégelőnyhöz nagyban hozzájárultak Ana Djokics parádés góljai is. Magabiztos előnyük birtokában a győriek show-mûsor rendeztek a spanyol kisváros arénájában, míg a Ribarroja szinte teljesen feladta a küzdelmet. A nagy rohanásban a csapatok lényegében elfelejtette védekezni, ezért a kapuban Pálinger Katalin helyére Herr Orsolya érkezett. A Konkoly-lányok 45. percig ellenőrzésük alatt tartották a meccset, de a nagy akarás és a parádézás vége az lett, hogy hibát-hibára halmoztak és hagyták, hogy vendéglátójuk látótávolságra kerülhessen. A győri fejmosás sem segített a csapaton, s az utolsó negyedóra enyhén rémálomba illő teljesítménye révén, két perccel a vége előtt 3 gólre feljöttek Medvedék. A végén persze a papírforma érvényesült, hisz az ETO 31-28-ra legyőzte a spanyolokat, de a Podravka és pláne a Slagelse ellen ez a produkció kevés lehet idegenben.

A lefújás után Vérten Orsolyát kértük gyorselemzésre:
Úgy gondolom, hogy a nyolc-kilenc gólos előnyünk tudatában kicsit kiengedtünk, de a nagyobb előny elég volt ahhoz hogy hárommal nyerjünk. Egyáltalán nem forgott veszélyben a győzelmünk. A saját teljesítményemmel nem igazán lehetek elégedett; volt három kihagyott ziccerem és a védekezésemen is van még mit csiszolni.

Tanja Medved is készségesen állt stábunk rendelkezésére:
A második félidőben éreztem, hogy a csapatom úgy játszik és küzd, ahogy kell. Természetesen tisztában voltunk vele, hogy a Győr egy nagyon erős csapat, erre jött, hogy két napja kikaptunk a bajnokságban is. Ez a meccs nekünk arra volt jó, hogy visszaszerezzük a hitünket, és legközelebb akár a győzelmet is megszerezzük. Taktikailag nem, de lélekben és tartásban méltó ellenfelei voltunk a magyar csapatnak. Gratulálok a Győrnek!Saját magammal természetesen nem lehetek teljes mértében elégedett, a második félidőben kicsit jobban ment nekem is, de a hiányzók miatt teljesen át kellett szerveznünk a csapatot, például én sem mindig a saját posztom játszottam. Szerintem ez a csoport az egyik legkiegyensúlyozottabb a BL-ben, mind a négy csapatnak reális esélye van a legjobb nyolc közé jutásra. A Podravka idegenbeli vereségével újabb esélyt kaptunk, hogy továbbjussunk a csoportból.