Az idény harmadik körében Balatonfüreden remek mérkőzést játszott egymással és döntetlenre végzett a két csapat. A győriek azóta hat pontot szereztek, legutóbb hazai pályán hét góllal győzték le a Békés csapatát, és jelenleg a tabella ötödik helyen állnak. A hetedik BKC az előző fordulóban kikapott Gyöngyösön. Az ötgólos vereség nem tükrözi jól a találkozó képét, a hazaiak nagy küzdelem árán csak a mérkőzés végére tudtak felülkerekedni az NB I-es újoncon.
Velky Mihály vezetőedző a gyöngyösi meccsel kapcsolatban megjegyezte, csapata remekül védekezett, és a körülményekhez képest a támadójátékban is jól teljesített a gárda.
- Ebben a szezonban talán még egyszer sem zártunk olyan jól hátul, mint Gyöngyösön. Szellemes támadásokat vezettünk, azonban a befejezéseknél többször voltunk pontatlanok. A mérkőzés után arra is felhívtam a játékosok figyelmét, hogy az utolsó percekre sem szabad elveszteni a koncentrációt, hiszen ha ezúttal nem is, más alkalommal sokat számíthat a jó hajrá.
A fürediek trénere elmondta: a Győr ellen külön készülnek a nyitott védekezésre és a kapussal szembeni párharcokra.
- Gyors játékra, valamint pontosabb befejezésekre lesz szükség, miközben nagyon oda kell figyelni a hazaiak ellencsapásaira. Ahogyan minden meccsen, most is szeretnénk kihozni magunkból a maximumot és továbbfejlődni a csapatjátékban - foglalta össze a mai találkozóval kapcsolatos teendőket , és hangsúlyozta, ez egy kulcsmérkőzés lesz, hiszen vereség esetén már kevés esély marad arra, hogy az alapszakaszban előrébb lépjen a BKC.
Jó hír a csapat háza tájáról: a korábban sérüléssel és/vagy betegséggel bajlódó játékosok már nagyjából rendben vannak. Az előző mérkőzésről hiányzó Kotormán Attila edzett a héten, Maros Corej azonban még fájlalja a térdét, a szlovák beálló mai játéka ezért kérdéses.A korábban sérüléssel bajlódó játékosok nagy része ismét rendelkezésre áll.