Két győzelemmel kezdte a BL csoportkörét az Audi-ETO, s most kétszer egymás után itthon játszik az együttes, így megalapozhatja akár a továbbjutást is a zöld-fehér gárda. Ehhez persze szombaton nem hibázhatnak Görbiczék, akik hazai pályán egyértelmûen győzelmi reménnyel lépnek pályára.
Konkoly Csaba vezetőedző is bízik tanítványaiban.
„Azt hiszem, kedvező előjelekkel várhatjuk a horvát csapatot is. A heti edzésmunka alapján csak jót tudok mondani a lányokról, akik végig nagyon koncentráltak dolgoztak. A legfontosabb az volt, hogy felkészüljünk az ellenfél szervezett lerohanójátékára, ami gyors visszarendeződést igényel. Nagyon lényeges, hogy a Bulath Anitára épülő támadójátékot is minél nagyobb hatékonysággal megszûrjük, míg a másik oldalon a nyitott védekezés több variációjának kijátszása szükségeltetik a sikerhez. Remélem, azokat a taktikai elemeket, amelyeket gyakoroltunk, viszontlátom majd a mérkőzésen is. Eddig ezen a téren nem volt gond, mert a játékosok maradéktalanul betartották a megbeszélteket" – fogalmazott Konkoly Csaba.
A két csapat a nyári felkészülési tornán Győrött már találkozott egymással, akkor öt góllal bizonyultak jobbnak a Veszprém férficsapatából jól ismert Zdravko Zovko edzette horvát gárdánál Vértenék. Persze azóta jelentős változások történtek az ellenfélnél, elég csak a két magyar, a már említett exdunaújvárosi Bulath Anita és a váci Őri Cecília leigazolására gondolni.
„Nem is ebből a meccsből készültünk, hiszen ennél sokkal frissebb a Ribarroja elleni találkozó felvétele. Egy biztos, fiatal a csapat, ám férfias kézilabdát játszik, ám ha mi saját játékunkat tudjuk játszani, akkor közönségünk segítségével megszerezhetjük harmadik BL-sikerünket" – mondta végezetül a győriek trénere.
A klubtól származó információ, hogy a találkozóra korlátozott számban még kaphatók ülőhelyre szóló belépők is.