Aki látta a találkozót, egyet ért a zöld-fehérek első emberével, ám azoknak, akik a Lokinak szurkoltak, akadt egy kis hiányérzete, ugyanis ebben az összecsapásban benne volt egy igazi Loki-bravúr kiharcolása is.

Talpra álltak
A rangadó tétjehez méltóan még a „csilláros is lógtak” a Hódos Imre-sportcsarnokban, hiszen az utóbbi hetekben remek fortmát mutató Debrecen azt a Győrt fogadta, amelyik veretlenül vezeti a honi bajnokságot. Fantasztikus hangulatban kezdődött a találkozó, mindössze az rontotta az összképet, hogy a vendégek vették kezükbe a meccs irányítását és magukhoz ragadták a vezetést.
Tovább rontotta a hazaik helyzetét, hogy a válogatott kapusnak, Triffa Ágnesnek az egyik védésnél kifordult a bokája és nem tudta folytatni a küzdelmet. A DVSC viszont nem adta fel a csatát, a 10. percben egyenlítettek, majd hat perccel később vezettek a hajdúságiak – ebben a pillanatban a hatalmas hangorkán majd szétvetette a sportcsarnok falait.
A találkozó ezen szakaszában Dagmar Stuparicova és Benyáts Beatrix góljai repítették a Lokomotívot. A pályán kőkemény, egyes pillanatokban már-már férfias küzdelem folyt, nem kímélték egymást a felek. A csapatok fej-fej mellett haladtak, a félidőben döntetlen volt az állás.

Görbicz-parádé
A szünet után a Győr kapuját a világ egyik legjobbja, Pálinger Katalan foglalta el, ami mintha megbénította volna a piros-fehéreket: zsinórban két büntetőt is hibáztak, ráadásul több kapufát is lőttek. Amíg a debrecenieknél megakadt a gólgyártás, addig a vendégeknél beindult Görbicz Anita, a világsztár lényegében nem tudott hibázni.
A játékrész derekára feltámadt a Debrecen, Szûcs Gabriella átlövésgóljaival nem csak felzárkózott a Loki, de több alkalma is megvolt arra, hogy átvegye a vezetést. A kulcsfontosságú pillanatokban sajnos rendre hibáztak a hazaiak s ez átlendítette a listavezetőt a holtponton. A Debrecen nem adta fel, becsülettel ment előre, de a Győr az 53. percben már ötgólos előnyben volt.
Újra megpróbált felállni a DVSC a padlóról, de az idő kevésnek bizonyult, ráadásul Görbicz zseniális volt, 18 gólt szórt s ezzel egyéni rekordot állított fel. Sokak szerint az év mérkőzésén a DVSC-Aquaticum nem vallott szégyent a világ egyik legjobb klubcsapata ellen, de most ez a teljesítmény csak arra volt elegendő, hogy minimális különbségû vereséget szenvedtek a hajdúságiak.

Mesterszemmel
Varga József: – A Győr ellen 5 perc teljes rövidzárlat nem engedhető meg.
Konkoly Csaba: –Végig küzdve, harcolva sikerült bravúros győzelmet aratnunk idegenben.

Orbán Anna áldott állapotban
Napok óta beszédtémát szolgáltatott a hír, így a kiváló mérkőzésen szinte állandó beszédtéma volt, hogy valóban áldott állapotban lépett-e pályára a Loki válogatott jétákosa, Orbán Annamária? A találkozó után a Napló megkérdezte a debreceni gólzsákot, aki nem cáfolta az információt, miszerint gyermeket vár, ám többet nem kívánt nyilatkozni a témában.
A debreceni klubvezetés természetesen már korábban tudott a kialakult helyzetről, amit tudomásul vett és lemondott Orbán Anna további játékáról. A Loki illetékesei már gőzerővel dolgoznak azon, hogy pótolni tudják a kiváló irányítót.