Óriási hangorkánban Görbicz-találattal indult a meccs, de az első félidőben idei legjobbját nyújtó Benyáts Bea hetesből egyenlíteni tudott, sőt csapata első három gólját ő szerezte. A nyolcadik percben komoly veszteséget szenvedett el a Loki: bokasérülést szenvedett a hazaiak kapusa, Triffa Ági, aki már nem is tért vissza, így aztán a mérkőzés minden terhét egyedül Tánya Vorozscovának kellett tovább viselnie. Ennek ellenére jól tartotta magát a hazai csapat, mert ugyan a Győrnél volt általában az előny, de Dada Stuparicová két ragyogó találata meghozta az egyenlítést (6-6) a 14. percben. Kőkemény védekezés mellett felváltva estek a gólok, de Nada Micic találatával először tudott fordítani a Loki (14-13). Ám a legrosszabbkor jött egy kétperces büntetés, melyből a félidő hajrájára megint előnyt faragott a Győr. De az utolsó perben Micic egyenlített, sőt Szûcs Gabi labdát szerzett az utolsó pillanatokban, de a kontra után játékvezetők szerint egy gondolattal időn túl lőtte be a labdát. Így maradt a döntetlen (16-16).
A fordulás után Szabó Vali megszerezte ugyan a vezetést a Lokinak, de előb Benyáts, majd a láthatóan nem teljesen egészséges Orbán Anna is büntetők hibázott, ráadásul bejött a győri kapuba Pálinger, aki nagyságrendekkel múlta felül Herrt. Görbicz trükkös bombájával kettőre, majd háromra növelte előnyét a vendéggárda, de a Loki nem adta fel a harcot. Szûcs Gabi kétszer szinte szétlőtte a kapufát, de ekkor helyette Nagy Ivett és Csáki tolta a Loki szekerét (20-22). Sőt miután a válogatott átlövő végre kétszer is betalált, Nagy Ivett szemtelen találatával megint döntetlenre hozta ba meccset a hazai csapat. Ekkor ismét emberhátrányba került a Loki és tulajdonképpen az ezt követő öt percben szedett össze annyi előnyt a Győr, amivel célba tudtak érni a meccs végére. Sokat lendített a vendégeken a bírópáros felfogása is, hiszen Herczeg és Südi úgy gondolta, hogy a passzív játék észrevételezésére elegendő, ha felemelik a kezüket, de egyszer sem vették végül el a játékszert a zöld-fehérektől. Az más kérdés, hogy a szenzációs Görbe ellen nem volt ellenszer, s miután Bradeanu is villant, ötgólos vendégelőnynél eldőlni látszott a meccs (24-29). A Loki azonban őrületes hajrát produkált, Szûcs, Csáki és Latakaité kétszer talált be a jó védekezés mellett és a 4-0-s szériának köszönhetően négy perccel a vége előtt egy gólig jöttek fel a hazaiak (28-29). Persze ekkor is Görbicz vitte tovább a Győrt, a 18 (!) gólig jutó sztár két találata döntött végképp a pontok sorsáról.
Végeredményben a Loki mindössze öt percig játszott rosszul a mérkőzésen, ez azonban elég volt a klasszisokkal teletûzdelt Győrnek a győzelemhez és ahhoz, hogy továbbra is elmondhassák magukról: az idei szezonban eddig minden meccsüket megnyerték a bajnokságban és a Bajnokok Ligájában egyaránt. A DVSC-Aquaticum játékosainak a vereség miatt - még ha fájó is - semmi szégyenkezni valójuk nincsen. A nap krónikájához tartozik még, hogy Orbán Anna a meccs után megerősítette a zuhanyhíradó pletykáját: anyai örömök elé néz. A vendégek közül a válogatottbeli társ, Pálinger Kati gratulált neki először.