Vérten Orsolya és Tomori Zsuzsanna utolsó bajnoki mérkőzését játszotta 2007-ben - zárásként Debrecenbe látogatott a Győri Audi ETO KC. Az elmúlt hétvégén mindkét csapat sikeresen szerepelt a nemzetközi porondon, ráadásul a Loki meg sem izzadt különösebben a montengrói Petrol Podgorica ellen.
A hajdúságiak éppen ezért nagyon fogadkoztak, hogy a bajnoki cím első számú várományosa sem jelent majd akadályt. Görbicz Anita és a győriek azonban mindezt másként gondolták. Az irányító extraklasszis teljesítményt nyújtott, és 18(!) góljával toronymagasan kiemelkedett a mezőnyből, de Vérten két találata is nagyon jókor jött. A mérkőzés egyébként mindvégig rendkívül szorosan alakult, és bár a vendégek nyolc perccel a vége előtt már öttel is vezettek, a hazai pályán ezidáig veretlen Debrecen nem adta olcsón a bőrét.
A látványos, izgalmas rangadót végül így is a Győr nyerte, és kilenc forduló után tisztán látszik: tavasszal hatalmas fordulatnak kellene bekövetkezni, hogy ne a Rába-partiak ünnepelhessenek a bajnokság végén.