Az ETO egyik legnagyobb fegyverét - a határozott védőfalból történő gyors leindítást - azonnal bevetette, melynek köszönhetően a 6. percben 5-1-es állásnál a spanyol csapat kapuscserére kényszerült. A Ribarroja többször is emberelőnyben játszhatott, amit azonban képtelen volt kihasználni, hiszen a mieink remek védekezése, és Pálinger szenzációs bravúrjai meghiúsították gólszerzési kísérleteiket. Az első félidő derekán mindössze 3 találatig jutott a spanyol együttes. A vendégcsapat egyik kiválósága, Medved egy piros lapot érő durva szabálytalansággal próbálta levezetni feszültségét, amikor szándékosan arcon rúgta a földre érkező Spiridont, aki a történtekre igazi sportszerû válasszal reagált: megszerezte a Győr 10 gólját. Az első félidő 19-8-as eredménnyel zárult.
A szünetben megtudhattuk, hogy Görbicz Anita hőemelkedése miatt nem kapott játéklehetőséget, aki azonban így is remekül értékesítette a büntetőket. A második játékrész Mravikova találatával indult, s az ETO az első félidőben mutatott meggyőző játékkal folytatta menetelését. A 38. percben Herr Orsolya váltotta Pálingert, majd a 42. percben – ha rövid időre is, de- pályára lépett Görbicz Anita, aki az értékes passzok mellett két akció góllal is segítette a csapatot. A spanyolok nem adták föl, és az 51. percben 28-21-re “zárkóztak”. Ennél közelebb azonban nem jutottak ha hazai csapathoz, ahol a fiatal játékosok is lehetőséget kaptak az utolsó percekben.

Szabó Edina:
A győri csapatról sugárzott a felszabadultság, igazi öröm-kézilabdázást mutattak ma be a Ribarroja ellen, amely ember előnyben sem tudott mit tenni a kitûnően védekező ETO ellen. Próbáltak változtatni a védekezésükön, speciális nyitott védekezést alkalmaztak, ami egyébként a spanyol válogatottra is jellemző, de ezzel sem voltak eredményesebbek. A rendkívül sok kiállításnak az volt az oka, hogy nem voltak képesek tartani a lépést a hazai játékosokkal, s csak szabálytalan lerántásokkal tudták őket megállítani. A győri csapat játékából kiemelném a szép, tiszta passzokat, amelyeket a szélső játékosok kaptak közvetlenül az irányítótól, ami egyébként az északi kézilabdázás jellegzetes ismérve. A legnagyobb kihívást talán ma az jelentette az edzőnek, hogy a koncentrációt, és a játékosok motivációját megtartsa ekkora különbség mellett is. Rendkívül színvonalas, korszerû kézilabdát játszik a Győr, minden poszton megvan a megfelelő ember, amelynek köszönhetően akár a végső BL-győzelemre is esélyesek.”