A legutóbbi fehérvári győzelem után még mindig 100%-os teljesítménnyel állnak Hudákék a bajnokságban és a kupában is bravúrt bravúrra halmozva meneteltek. Legutóbb a Komló kapitulált Csurgón, s most az a Győr lesz a vendég, amely két fordulóval ezelőtt az NB I-ben épp Komlón szenvedett vereséget.
A hazaiak most is inkább a hétvégi Dabas elleni párharcra készültek, hiszen a bajnokság megnyerését fontosabbnak tartják a Magyar Kupában való továbbjutásnál. Zsigmond mester természetesen felkészítette csapatát a Győr játékából is. Nagyon jól tudják, hogy a Győr a 3-2-1-es nyitott védekezés specialistája és ezt hatvan percig képesek produkálni. Így a pontatlan támadójáték és az eladott labdák hamar megbosszulhatják magukat, hiszen ezekből a gyors lerohanások születhetnek, a hazaiak legnagyobb fegyvere a kemény, harcos védekezése pedig elveszik. A csurgói gárdában mindenki harcra kész, Kökény és Kemény makacs sérülése is meggyógyult.
A Rába-partiak az NB I-es bajnokságban legutóbb Gyöngyösön vendégszerepeltek, a találkozó 28-28-as döntetlennel ért véget. A győriektől az elmúlt időszakban meghatározó játékosok távoztak, s még nem sikerült őket megfelelő kézilabdázókkal pótolni. Egy sérültjük is van a vendégeknek, Szabó Imre (egyik kapusuk) valószínûleg nem tudja vállalni Csurgón a játékot.

A két szakvezetőt megkérdeztük a mérkőzés előtt, mit várnak a találkozótól:
Zsigmond György (Csurgói KK): Tisztességes helytállást várok csapatomtól a mérkőzésen. Ha játékosaim ugyanúgy 200%-on pörögnek, mint a Komló ellen, akkor akár a győzelem is elérhető.
Deáki István (Győri ETO FKCSE): Jó meccset szeretnénk játszani. A cél az, hogy továbbjusson a gárda, de mi kis csapat vagyunk az NB I-ben, szerény játékoskerettel, tehát akkor sincs gond, ha nem jutunk tovább.

A találkozót a Jancsó István, Marczinka Csaba játékvezetői páros fogja dirigálni. A sípmesteri kettős legutóbb a Komló – Tata találkozót vezette, amely 36-24-es hazai sikerrel zárult.
Reméljük, hogy kedden este a Nagyváthyban is hasonló eredmény születik. Hajrá CSKK!