A dél-somogyiak nem mindennapi sorozatot tudhatnak a magukénak a bajnokságban, hiszen továbbra is veretlenül vezetik a tabellát. Nem is olyan régen még a legnagyobb rangadót is sikerült megnyerni Székesfehérváron, így nem csoda, hogy a győriek is szerény reményekkel érkeztek Csurgóra. Telt ház előtt kezdődött a várva várt összecsapás, a hazai drukkerhad már a bemelegítés alatt megadta az alaphangot. A kezdő sípszó után aztán a hazai kedvencek gondoskodtak arról, hogy remek maradjon a hangulat. Kemény avatta fel a győri kaput, majd a többiek is felpörögtek, és a 11. percben, 8-4-es hazai vezetés után már kénytelenek voltak időt kérni a vendégek. A somogyi gárda jól védekezett, a labdaszerzések után pedig rendre góllal fejezte be a támadásokat. A győriek egyszer még feljöttek egy gólra, de a hajrában újra hengerelt a Csurgó. A 16-11-es első félidei végeredményt Kökény hálószaggató lövése alakította ki.
A térfélcsere után is a hazaiak irányították a játékot, akik nem szerettek volna abba a hibába esni, hogy könnyelmûre veszik a figurát. A két csapat között megnyugtató volt a különbség, a győriek időnként szép dolgokat produkáltak a pályán, de a remek formában lévő Csurgó ellen nem volt esélyük. Kemény góljával már 25-18 volt az állás, a hajrában pedig már egy emberként éltette a közönség a hazai játékosokat. A somogyiak végül magabiztosan győztek 30:24 arányban, így biztosan jutottak a legjobb nyolc közé. 
"Tisztességesen felkészültünk a győriekből, volt motiváció rendesen, és azt hiszem, jobban is akartuk a győzelmet ezen az estén – mondta a lefújás után a csurgóiak mestere, Zsigmond György. -  Minden fiatal edzőnek azt kívánom, hogy olyan csapata legyen, mint az enyém.”