Az elmúlt hetekben a különböző internetes fórumokon megfogalmazott szurkolói vélemények, a Szurkolói Egyesület által kiadott nyílt levél, illetve a sajtóban megjelent interjúk hatására a mai nap a Magvassy Mihály Sportcsarnok VIP termében folytatott megbeszélést Fûzy András, a Győri ETO FKC SE ügyvezető elnöke és a Szurkolói Egyesület elnöksége. A találkozó a felmerült kérdések megválaszolását szolgálta.

A találkozó résztvevői megállapították, hogy számos döntéshozó és sportvezető felelősségét felvető, évtizedes folyamat tetőzött az év elején.

Kérdésként merült fel a szurkolók részéről, hogy van-e és milyen mértékû a tartozása a klubnak akár a játékosok, akár a beszállítók felé. Fûzy András elmondta, hogy a játékosok felé lejárt tartozás nincs, bár a kifizetések néhány hetet csúsznak, de a csúszás mértéke nem haladja meg a szerződésekben foglaltakat, az év végéig rendezik hátralékaikat. A beszállítói tartozásokat – néhány millió forint – 2008. február végéig rendezik. A Tóth László felé fennálló tartozást február elejéig egyenlítik ki.
A 2007-2008-as szezon végéig a csapat költségvetése biztosított, részben az újonnan belépő szponzorok által juttatott anyagi források révén.
A férfi kézilabda a beterjesztés szerint "B" kategóriás marad ugyan a Városi Sportkoncepcióban, de a korábbi néhány millió forintos ígéretekkel ellentétben több mint 28 millió forint támogatást kap a klub. Fûzy András elmondta továbbá, hogy reményei szerint a koncepció értelmében a támogatás mértéke a következő esztendőkben az inflációt meghaladó mértékben folyamatosan nőni fog. A végső döntést a Közgyûlés mondja ki.

Jelen pillanatban a bírósági iratok szerint ugyan még Kovacsics Imre a klub elnöke, de ennek módosítása folyamatban van.

A megbeszélés során az ügyvezető elismerte, hogy a férfi klub vezetése során az elmúlt egy esztendőben több hibát is elkövettek. Hibának nevezte, hogy a kinevezését megelőzően nem világíttatta át a klub gazdasági helyzetét. Szintén rossz döntésként értékelte, hogy ebben az időszakban nem volt megfelelő a kommunikáció a szurkolókkal.

A klub vezetői szükségesnek nevezték a szurkolókkal való rendszeres és érdemi kommunikációt, ennek első lépéseként december 10-én, hétfő este 18 órától szurkolói ankétot szerveznek a Magvassy csarnok VIP termében, ahol Fûzy András, Deáki István, Hoffmann Ákos, az újonnan igazolt Petrovszki Péter és a csapat több játékosai is részt vesz.

A klub vezetői tovább folytatják eddigi erőfeszítéseiket az ETO FKC SE anyagi és szakmai megerősítése érdekében, melynek keretében új szponzorok és új játékosok érkezése várható.

A klub vezetői és a szurkolók képviselői leszögezték, hogy céljaik közösek, amelyeket csak közös erőfeszítéssel lehet elérni. A győri férfi kézilabda érdekében összefogásra van szükség.

Győri ETO FKC                                                                                            Győri ETO KSZE
Elnöksége                                                                                                     Elnöksége