A megbeszélésrõl a felek közös tájékoztatót jelentettek meg. Az alábbiakban ebbõl idézünk.
„A találkozó résztvevõi megállapították, hogy számos döntéshozó és sportvezetõ felelõsségét felvetõ, évtizedes folyamat tetõzött az év elején...
A beszállítói tartozásokat – néhány millió forint – 2008 február végéig rendezik. A Tóth László felé fennálló tartozást február elejéig egyenlítik ki.
A 2007–2008-as szezon végéig a csapat költségvetése biztosított, részben az újonnan belépõ szponzorok által juttatott anyagi források révén.
A férfikézilabda a beterjesztés szerint B-kategóriás marad ugyan a városi sportkoncepcióban, de a korábbi néhány millió forintos ígéretekkel ellentétben több mint 28 millió forint támogatást kap a klub. Fûzy András elmondta továbbá, hogy reményei szerint a támogatás mértéke a következõ esztendõkben az inflációt meghaladó mértékben folyamatosan nõni fog. A végsõ döntést a közgyûlés mondja ki.
Jelen pillanatban a bírósági iratok szerint ugyan még Kovacsics Imre a klub elnöke, de ennek módosítása folyamatban van.
A megbeszélésen az ügyvezetõ elismerte, hogy a férfiklub irányítása során az elmúlt esztendõben több hibát is elkövettek. Hibának nevezte, hogy a kinevezését megelõzõen nem világíttatta át a klub gazdasági helyzetét. Szintén rossz döntésként értékelte, hogy ebben az idõszakban nem volt megfelelõ a kommunikáció a szurkolókkal.”
Sopronyi László a szurkolói egyesület nevében lapunknak nyilatkozva mindehhez azt tette hozzá, hogy remélhetõen új korszak kezdõdik a szurkolók és a klub közti kapcsolatban ugyanúgy, ahogy februártól a klub életében is. A tervek szerint ugyanis ekkortól különválik a férfikézilabda és nõi kosárlabda. Az új menedzsment addigra minden bizonnyal tiszta lappal kezdheti tevékenységét – és nem hullanak ki újabb csontvázak a szekrénybõl. Sopronyi László beszámolt arról is, hogy a találkozón nevesítették a korábbi idõszak felelõseit: a bírálatból kijutott a Kovacsics Imre és a Vanyus Attila vezette elnökségeknek egyaránt. A szurkolói egyesület bízott és bízik a nyilvánosság erejében – valamint abban, hogy sok-sok csapás után végre méltón kezelik Gyõrben a férfikézilabdázást. Örül annak, hogy a klub elnökségével sikerült rendezni a helyzetet, s hogy a közös célok érdekében mindét fél hajlandó az összefogásra. Reméli, hogy az önkormányzati támogatás megszerzésére tett ígéretek valóra válnak, s új szponzorok is érkeznek a csapathoz.
Értesüléseink szerint ez utóbbiak városi tulajdonban lévõ társaságok lehetnek...