Legalábbis óriásit kell javulnia, hogy a bajnokság második szakaszában sansza legyen négy riválist maga mögé utasítania.
– Ne szépítsük, ebben a formában nagyon kevés esélyünk van a bentmaradás kiharcolására – közölte Rácz Sándor, az NYKSE edzője. – A tatabányai meccsen is megmutatkozott, kicsit hitüket vesztették, belefáradtak a hiábavaló küzdelembe a játékosok és bár igaz, hogy a fiatalok egyértelmûen fejlődtek az NB I-ben, illúzió tőlük várni a megváltást. Azt gondolom, nem lehet tovább ámítani az embereket, az ígért erősítésekből semmi nem valósult meg, sőt, előbb Lencsés, majd Pulay kapus távozott és elképzelhető, ez a folyamat még nem ért végett, miközben a riválisok sorban „izmosodnak”... Így azért nehéz, gyakorlatilag lehetetlen eredményes munkát végezni.
Ami a folytatást illeti: az A (ebben a nyolcasban zárt sereghajtóként a Nyíregyháza...) és a B csoport utolsó négy-négy helyezettje „egyesül”, majd a jövő évre átnyúló körmérkőzéses sorozatban dönt a kiesés kérdéséről. Mint azt már jeleztük, a nyolc gárdából csupán négy menekülhet meg a búcsútól...