19:31: Vége a mérkőzésnek, amelyen az utolsó gólt Oláh Barna szerezte, a Győr így 30-27-re nyert.

19:30: Kettős emberelőnyben fejezheti be a meccset az NYKSE, mind Széles, mind pedig Székely a harmadik kétpercesét kapta, így piros lappal is gazdagodtak. Előtte a reklamáló győri elnök, Szíjjártó Péter kapott sárga lapot. Oláh kihagyott hetesével az utolsó hazai remény is elszállt, főleg, hogy Pálos betalált, 60. perc: 26-30.

19:25: Ismét volt sansz ara, hogy két gólra szûkítse a hátrányát a nyíregyházi gárda, de Herjeczki kapus védése után Székely lőtt gólt a kontrából. RáczSándor időkérése három és fél perccel a vége előtt, 25-29-nél érte a feleket.

19:22: Zárkózik az NYKSE! Rácz Róbert a meccs gólját szerezte, így az 55. percben 25-28 az állás. Sőt, újra a hazaiaknál a labda, de Szûcs eladta, így nem változott az eredmény.

19:20: Emberelőnyben játszva, Pisák vette be a győri kaput, majd Gadnai mutatott be bravúrt, 53. perc: 24-28, ugyanis Bancsók is eredményes volt.

19:15: Megvan a győriek első olyan gólja, amelyet cserejátékos szerzett Széles révén. Rácz Róbert postázta a választ, 11 perccel a vége előtt nincs már sok nyitott kérdés, hiszen 20-27 az állás.

19:11: Farkas két ziccert is hibázott, igaz a másodiknál hétméterest kellett volna ítélni a javára. A másik oldalon bezzeg Pálos nem hibázott, a balszélső is hét gólnál tart, így a 45. percben 18-25 az állás.

19:06: Emberelőnyben játszva két gólt is szerzett az NYKSE, Farkas és Oláh révén, majd Székely hetedik góljával növelte a győri előnyt, 41. perc: 17-23.

19:01: Szabó András már a második bombagólját szerezte ebben a félidőben, hat percet kellett várni az első NYKSE-gólra ebben a játékrészben, Oláh szerezte. 37. perc: 15-22.

18:59: Emberelőnyben támadva esély volt a további felzárkózásra, ehelyett három gólt is kapott már az NYKSE – az utóbbi kettőben Nahaj kapusnak is volt némi „szerepe”, jött is helyette Gadnai. 34. perc: 14-19.

18:56: Megkezdődött a második félidő.

18:46: Vége az első félidőnek, jól hajrázott a nyíregyházi csapat és négygólos hátrányából 14-16-ra zárkózott fel.

18:40: Továbbra is a szélsőjáték a Győr erőssége, a balszárnyon Pálos is ötödik gólját jegyezte. Előtte Bancsók kétszer is betalált és Farkas is eredményes volt indításból. A 27. percben 11-14 az állás.

18:36: A 22. percben a mérkőzés első hétméteresét Székely értékesítette, ezzel lett 8-12 az állás. Előtte Oláh és Farkas góljaival férkőzött némileg közelebb ellenfeléhez a Győr. Székely kapott két perces büntetést.

18:32: Varga Zsolt gólja már sípszó után született, mivel előtte Rácz Sándor már időt kért. A győriek igen eredményesek szélről, Székely négy, Pálos három találatnál tart, a 19. percben 6-11 az állás, öt perce gólképtelen a házigazda.

18:29: Nem változott a játék lépe, egyelőre a győriek kedve szerint alakul a mérkőzés. Bognár góljával lett 6-9 az állás, majd Dancs ziccerét védte Hoffmann. A 18. percben járunk, Kovács László kiállítása miatt két percig emberhátrányban az NYKSE.

18:25: Oláh, Pisák és Braun góljaival igyekszik tartani a lépést az NYKSE, amely emberelőnyben játszva kapott újabb gólt. A 14. percben 5-7 az állás, Nahaj kapus bravúrral védte Szabó András lövését.

18:20: Székely emberhátrányban is betalált, saját maga harmadik, csapata negyedik gólját szerezve. Közben az NYKSE részéről Oláh vette be Hoffmann kapuját, 10. perc: 2-4.

18:16: A 6. percben 2-1-re vezetnek a győriek, a vendégek eddigi góljait Székely és Pálos szerezte.

18:10: A Győr első három támadását elrontotta, az NYKSE harmadik akciója Farkas Roland révén góllal végződött. 2. perc: 1-0.

A Hargitai, Markó játékvezetői páros sípjelére a győriek kezdték a játékot.

18:08: Most mutatják be a csapatokat, a résztvevők közül különdíjjal köszöntötték Szûcs Balázst, az NYKSE játékosát, aki az év ifjúsági játékosa lett a megyében.

17:55: Mintegy öt-hat perce melegítenek a győriek, akiket illusztris vendég is elkísért. A kispad mögött ácsorog Szíjjártó Péter, a nagyobbik ellenzéki párt szóvivője, aki a győri klub elnökeként tekinti meg a mérkőzést. Ugyan a nyíregyháziak azt hangoztatták, hogy nem mennek bele a későbbi kezdésbe, de a jelek szerint 18 órakor nem kezdődik el a találkozó.

17:45: Nem kis meglepetésre, alig negyedórával a mérkőzés hivatalos kezdési időpontja előtt még csak a hazaiak melegítenek a bujtosi csarnok küzdőterén! A vendégek alaposan elkéstek, fél hatkor estek be Nyíregyházára…Ebben a pillanatban kérdéses, hogy 18 órakor egymásnak esnek-e a felek, mindenesetre a győriek lóhalálában öltöznek. Gyaníthatóan perceket fog csúszni a kezdés…

Az alsóházi rájátszás nyitányán a Győr vizitál a bujtosi csarnokban. A felek számára immár valamennyi mérkőzés fokozott jelentőséggel bír – a nyolc érintett gárda közül szezon végén ugyanis négy búcsúzni kényszerül, azaz nem babra megy a játék. Ekképpen valamennyi meccs tétje óriási, az NYKSE számára különösen – a Rácz-legénység ugyanis utolsó helyen zárt az A csoportban, ezért egy bónuszponttal folytatja a küzdelmet, miközben a Győr két egységgel indul.