Utóbbi sorozatba ugyan kvalifikálnia kellett magát a csapatnak, de a győri selejtező körben sem akadt jobb csapat a zöld-fehéreknél.

Nőkkel nem egyszerû...
Nem volt pedig sima a szezon kezdete, hiszen kevéssel a rajt előtt lemondott Róth Kálmán vezetőedző, akit az a Konkoly Csaba váltott a kispadon, aki korábban még sohasem dolgozott felnőttcsapattal. Emiatt voltak, akik kétkedve fogadták kinevezését, de a fiatal szakember a lányokkal együtt alaposan rácáfolt minden negatív véleményre.
„Természetesen nagyon örülök az elért eredményeknek, annak, hogy valamennyi találkozót sikerült megnyernünk. Ugyanakkor azt hiszem, saját magamat csapnám be, ha kijelenteném, minden a legjobb volt az ősz során. Az eredmények persze önmagukért beszélnek, ám a játékban azért akadtak hiányosságaink, hibáink, melyeket mindig igyekeztünk kijavítani, s ez többnyire sikerült is" – kezdte az értékelést Konkoly Csaba.
„Amit mindenképpen ki kell emelni, hogy bár igazi rangadót szinte csak itthon játszottunk, azokat azonban magabiztosan hoztuk. Még a BL-címvédő Slagelse ellen is simán győztünk, s a bajnokságban is a Dunaferr elleni ötgólos siker volt a legszorosabb. Az igazi értékmérő a Debrecen elleni idegenbeli bajnoki és a Ribarroja elleni BL-meccs volt. Ezeken is remek eredményt értünk el, ám aligha kétséges, a folytatásban sokkal nehezebb dolgunk lesz" – folytatta a szakvezető, aki arra a kérdésre, hogy a vártnál könnyebb vagy nehezebb dolga volt-e a csapattal, a következőket mondta:
„Is-is. Szakmailag egyáltalán nem, mert egy rendkívül céltudatos, profi kerettel dolgozhatom, ahol mindenki mindent megtesz egymásért és a csapatért. Ugyanakkor az itt is érvényes, hogy nőkkel nem egyszerû dolgozni, bár ezt már az ifiknél is tapasztaltam. Igaz, ott azért mások a problémák, mint a felnőtteknél. Ennek ellenére remekül érzem magam, s remélhetőleg a sikerek még inkább dobnak majd a hangulatomon."

Vannak még tartalékok
A csapat összteljesítményéről így nyilatkozott Konkoly Csaba: „Támadásban rendre harminc gól fölött lőttünk, ami mindenképpen dicséretes, míg védekezésben csak két-három alkalommal kaptunk ennyit. A többi találkozón az általam elfogadott huszonnégy-huszonöt találat környékén tartottuk ellenfeleinket. Ettől függetlenül védekezésben még vannak tartalékaink, mind a magas hatos falban, mind a nyitottban."

Görbicz a húzóember
Ami az egyéni értékelést illeti, ezzel kapcsolatban a következőket mondta a vezetőedző: „Kapusposzton aligha vannak gondjaim, hacsak azt nem nevezem annak, hogy két kiváló hálóőr között kell döntenem. A szezon első felében Herr Orsi védett kiválóan, akkor Pálinger Katit kellett felhozni. Most alighanem fordítva lesz, a vb után Herrnek kell újra meccsrutint szereznie. A jobbszélen Mravikován még érződik a környezetváltozás, ráadásul a mi játékunk teljesen más, mint amit ő korábban a Fradival játszott. Ennek ellenére a közepesnél jobban teljesített, s jócskán maradt még benne tartalék. Egy vérbeli profi, aki még biztosan sok örömet szerez majd a szurkolóknak.
A balszélen Vérten végig kiegyensúlyozott volt, többször nyújtott nagyon jó teljesítményt. A lövők közül Bradeanu ismét bizonyította, hogy több poszton is képes klasszisteljesítményre. Hornyákra elsősorban védekezésben vár kulcsszerep, s ennek többnyire meg is felel. Tomori hullámzóbb támadóteljesítménye talán annak tudható be, hogy ilyen szinten huzamosan csak ebben a félévben játszott, viszont védekezésben Spiridonnal nagyszerûen megoldja a hármas posztot. Ha már Spiridon szóba került, ő és Djokic is nagyon hasznos, ráadásul két különböző stílusú beállóról van szó, vagyis velük a taktikai repertoár tud bővülni.
Velük hasonló a helyzet, mint a kapusoknál, nehéz eldönteni, ki kezdjen, hiszen mindketten szeretnének hatvan percet a pályán tölteni, s az edzéseken ennek megfelelően is dolgoznak. Ezek azonban kellemes gondok, még ha nem is könnyû mindig meghozni a döntést. Görbiczről csak annyit, egyértelmû húzóembere a csapatnak, egyre letisztultabb a játéka, s az ősz folyamán rendre meg tudott újulni. Temes esetében az jelentette a problémát, hogy amelyik poszton számításba jöhetett volna, világklasszisok voltak előtte. Ennek ellenére, amikor pályára küldtem, támadásban mindenképpen pozitívan jött ki, védekezésén még lesz mit csiszolnia. A fiatalok teljesítették azt, amit kértem tőlük."

Új év, újabb menetelés
A csapat a vb alatt csak csonka kerettel tud(ott) dolgozni, teljes létszámmal az első edzés tegnap volt, majd ma már tétmeccs vár a lányokra: Szentendrén 18.15 órakor játszik Magyar Kupa-mérkőzést a csapat. Egy hétre rá az Óbudai Goldbergert fogadják a bajnokságban, majd az új évben kezdődik az újabb nagy menetelés BL-meccsekkel és bajnoki rangadókkal „fûszerezve".