Az idei szezon közben igazolt Dunaújvárosba, s gólerős, gyors játékával hamar megkedveltette magát a szurkolókkal Miss Zoltán, csapatunk fiatal jobbszélsője. A dunaújvárosi nevelésû, ám az elmúlt éveket Győrött töltő játékostól azt kértük, hogy mutassa be magát csapatunk szurkolóinak.

Választás előtt
A mindig szerény és csendes játékos elmondása szerint, évekig a labdarúgás mellett kézilabdázott, ám végül Imre Vilmos munkája, s a kiváló kézilabdás közösség miatt döntött utóbbi sportág mellett.
- Mivel édesapán labdarúgó, míg édesanyám kézilabdázó volt, ezért gyakorlatilag egyenes út vezetett a sportoláshoz, annak ellenére, hogy egyik szülőm sem erőltette, hogy saját sportágát gyakoroljam. Ezzel együtt az általános iskolában én párhuzamosan fociztam és kézilabdáztam, egészen addig, míg egy héten mindkét sportágból diákolimpiai versenyt nem rendeztek, s ekkor figyeltek fel rám Dunaújvárosban, s Imre Vilmos kiváló munkája, valamint az öltöző kiváló hangulata miatt döntöttem úgy, hogy a kézilabdára teszem fel az életem.
- Már kézilabdás pályafutásod elején is a jobbszélen játszottál, vagy más poszton is kipróbáltad magad?
- Érdekes módon, először a belső posztokon játszottam, vagyis irányítóként és átlövőként is kipróbáltam magam, ám ahogy telt az idő, úgy derült ki, hogy testalkatom miatt nem leszek képes ezeken a posztokon játszani, így kiszorultam a szélre, amit egyáltalán nem bánok.

Irány az NBI
Miss Zoltán egészen az ifjúsági korosztályig tagja volt Imre Vilmos együttesének, ám ezt követően más úton járt. A fiatal játékos elárulta, hogy a fehérvári és győri évek is meghatározóak voltak pályafutásában.
- Egészen az ifjúsági korosztály utolsó évéig Dunaújvárosban játszottam, majd két évet az Alba Regia együttesénél töltöttem. Innen vezetett az utam a Győr csapatához, ahol felejthetetlen éveket töltöttem. Kiváló közösségbe, egy jó csapatba kerültem, ahol megtapasztalhattam, hogy milyen az első osztályú kézilabda. Itt vettem fel az első osztály iramát erőnlétben és taktikában egyaránt, s itt lettem első NBI-es játékos is. Az idei félévem ráadásul kiválóan sikerült, ám amikor jött a lehetőség, hogy Dunaújvárosba szerződjek, nagyon sokat őrlődtem, de végül úgy döntöttem, hogy ez egy olyan lehetőség, melyet nem szabad veszni hagyni, így két és fél évre szerződtem a Dunaferrhez.
Szerencsére a társak nagyon jól fogadtak, egy igazán jó közösségbe kerültem ismét, melyben sokat segített az is, hogy a csapat nagy részével már játszottam együtt a különböző korosztályokban. Kivéve Rosta Miklóst és Kemény Józsefet, akik már gyerekként is a példaképeim voltak, s most, hogy megadatott, hogy csapattársak legyünk, rengeteget segítenek.

A bajnoki arany is motiválja
Zolitól arra is kíváncsiak voltunk, hogyan jellemezné saját játékát, s milyen csapatnak tartja a mostani Dunaferrt. A gyors, s a társak szerint is vajkezû szélső persze szokásához híven szerény maradt.
- Úgy érzem, hogy az összhangot még meg kell találnom a társakkal a pályán, ami elsősorban a védekezésre igaz, itt még van elmaradásom, hiszen egy más játékrendszerre kell átállnom. Nagyon bízom abban, hogy fel tudok nőni Törő Szabolcs mellé és Szalafai Gáborral együtt maximálisan meg tudjuk oldani a jobbszélső pozíciót az elkövetkezendő években is. Már csak azért is, mert a mostani Dunaferrben továbbra is rengeteg lehetőség van, egy jó hangulatú, fiatal és mindenre elszánt együttes, mely előtt ott a jövő, s annak minden lehetősége egyaránt.
- Milyen céljaid vannak még a kézilabdával, s milyen eredménnyel lennél elégedett az év végén?
- Amikor az év elején megkérdeztek engem Győrben arról, hogy mik a céljaim, azt válaszoltam, hogy bajnoki aranyat szeretnék nyerni, ám arra nem gondoltam, hogy ilyen hamar eljön a lehetősége annak, hogy egy olyan gárdába kerüljek, melynek ténylegesen esélye is van erre. Éremben reménykedem tehát a bajnokságban és a kupában egyaránt, s nagyon bízom abban, hogy ez minél fényesebb lesz. A nemzetközi kupában nagyon nehéz a feladatunk, hiszen az Aragon gárdája világhírû csapat, ám biztos vagyok abban, hogy mindent megteszünk azért, hogy továbbjussunk a következő fordulóba.