Bár nem sikerült teljesíteni a célkitûzést a Győri ETO FKC csapatának a bajnokság első felvonásában, ennek ellenére Deáki István vezetőedző nem elégedetlen a teljesítménnyel.

Minden kezdet nehéz
„Sajnos a körülmények nem voltak a legideálisabbak. A szezon előtt elhunyt a vezetőedző, Tóth László, s bár tudtuk, hogy nagybeteg volt, természetesen ezt is fel kellett dolgozniuk a fiúknak. Az igazolások sem úgy sikerültek, ahogyan azt elképzeltük, az érkező játékosok később kapcsolódtak csak be a közös munkába, ráadásul szezon közben is voltak mozgások. Hárman távoztak ugyanis az alapszakasz lezárultáig. Gojko Vuckovicra nem tudok haragudni, hiszen elsősorban a menedzsere miatt nem tudtunk hosszú távon dolgozni, bár hozzáteszem, reménykedem abban, hogy esetleg sikerül őt visszacsábítani a csapatba. Miss Zoltán a Dunaferrtől kapott egy visszautasíthatatlan ajánlatot. Bármennyire is szerettük volna, ha marad nálunk, érthető, hogy a dobogós ambíciók miatt elfogadta ezt a lehetőséget. Szabó Imre már egy másik történet, sokat nem szeretnék erről beszélni, legyen elég annyi, hogy nem a legtisztességesebb módon vált el tőlünk. Sajnos nagyon kevés felnőttkorú játékos állt rendelkezésemre a szezon során, ám ők ennek ellenére is azt hiszem, megfelelő teljesítményt nyújtottak. Nem volt gond a fiatalokkal sem, mert a rájuk bízott részfeladatokat megoldották, de még kevesek voltak ahhoz, hogy az »öregebbeket« megfelelően pótolják" – kezdte Deáki István, aki szerint tulajdonképpen három mérkőzésen ment el a hajó.

Pontvesztések hazai pályán
„Azt már a szezon előtt tudtuk, ahhoz, hogy a célunkat elérjük, hozni kell a hazai mérkőzéseinket. Ebben jócskán van bennünk hiányérzet, mert kikaptunk a Komló és a Balaton KC ellen, míg csupán döntetlent értünk el a Gyöngyössel. Utóbbi két meccsen tulajdonképpen »csak« a szerencse pártolt el tőlünk, ám a Komló ellen a játékunk is nagyon gyenge volt. Sajnos ez az öt pont nagyon hiányzott a végelszámolásnál" – folytatta a szakvezető, akinek különösen a szezon első felében más problémákkal is meg kellett birkóznia.
A játékosok és a szakmai stáb felé ugyanis jelentősre nőtt az adósságállomány, melyet aztán az utolsó hetek intenzív munkájának is köszönhetően mára lenullázott a klub vezetése. Időközben az utánpótlás edzők felé is megkezdődtek az elmaradt járandóságok kifizetései, sőt, az első csapat valamennyi játékosa most már a pénzénél van.

Kovács Ádám visszatér
Ráadásul már nemcsak távozókról lehet beszámolni, hanem érkezőkről is. Szijjártó Péter elnök ugyanis elmondta: másfél plusz egy éves szerződést kötöttek a győri nevelésû, legutóbb Gyöngyösön szerepelt Kovács Ádámmal. Szó volt még két játékosról, ám a szakvezetéssel egyetértésben őket nem igazolja le a klub, de tovább keresi – elsősorban a beállós posztra – a szóba jöhető játékosokat. A szakvezető és az elnök szavai is egybecsengenek abban, hogy mindketten szívesen vennék, ha Vuckovic visszatérne a csapathoz. Ez azonban elsősorban a szerb játékos menedzserén, valamint a Magyar Kézilabda Szövetségen múlik. A győriek ugyanis szerződésszegésért feljelentették a beállóst, aki állítólag maga is szívesen játszana újra zöld-fehérben.

Nem lehet hibázni
A rájátszás február 2-án a Tatabánya elleni hazai találkozóval kezdődik. Azon mindenképpen győzni kell.
„A helyzet most is ugyanúgy fest, mint az ősszel: hazai pályán nem hibázhatunk, s idegenből három pontot kell szerezni. Ebből kettőt megszereztünk Nyíregyházán, de még nagyon messze a vége. A felkészülést január 2-án kezdtük. Az első két hét vegyes felkészülés lesz, ezután tíz-tizenkét edzőmeccset tervezünk, hogy minél jobban felkészüljünk az előttünk álló nehéz sorozatra" – zárta értékelését Deáki István.
Mint ismeretes, a szezon végén a négy utolsó helyezett esik ki, így minden megszerzett pont duplán számít.
A klub egyébként évzáróján egy wellnesshétvégével jutalmazta az év felnőttjátékosát, Pálos Gábort, míg az ifjúságiak közül Németh Gábor és Iváncsik Ádám kapott elismerést.