Fontos hírt jelentett be tegnapi sajtótájékoztatóján az Audi-ETO elnöke, Vanyus Attila. A klub első embere elmondta, a román válogatott Aurelia Bradeanu két évvel meghosszabbította nyáron lejáró szerződését a zöld-fehérekkel.
„Több ajánlatom is volt, de a döntésnél a szívemre hallgattam. Sok nagy sikerben volt részünk közösen a csapattal, ráadásul itt olyan hangulatban játszhatom hétről hétre, amiről alighanem minden játékos álmodik. A szurkolók akkor is kitartottak mellettünk, amikor hullámvölgyben voltunk. Ez személy szerint nekem is mindig nagyon sokat jelentett" – indokolta döntését az átlövő, aki a szezon végén mind a bajnokságban, mind pedig a Magyar Kupában aranyérmet szeretne szerezni. A BL-ben a tavalyi eredményhez képest előrelépést vár. Mivel egy éve elődöntős volt a gárda, ez a döntőbe jutást jelentené, ami örömteli lenne, de egy esetleges vereség a megannyi EHF-kupa- és KEK-döntőben elvesztett finálé tükrében alighanem mégis felemás érzéseket váltana ki a győriekből.
„Természetesen sosem jó dolog elveszíteni egy döntőt, de odakerülni a BL-ben ennél is nehezebb. Persze korai még erről beszélni, előttünk ugyanis a két csoportmeccs, majd pedig a középdöntő" – folytatta Bradeanu, aki a román válogatottal negyedik lett a decemberi vb-n. Ezzel ő volt a vb-n szerepelt győri játékosok közül a legjobb. A körülmények ismeretében – Gheorghe Tadici együttese a bronzmérkőzésen a többgólos előny ellenére végül hosszabbításban maradt alul a németekkel szemben – ennek aligha örült a játékos.
Bradeanu egyébként nem titkolja, gyermeket szeretne szülni. „Mint minden nő, én is nagyon szeretnék gyereket, de biztosat még nem tudok mondani. Az első, hogy a csapat tavasszal jól szerepeljen, a többit majd meglátjuk" – mondta a játékos, akinek – ha összejön a gyermekáldás – szerződése a megállapodás értelmében a kiesett idővel automatikusan meghosszabbodik.

Ami a sajtótájékoztató további témáit illeti, elhangzott, hogy a klub megpályáztatja a marketingtevékenységet. Hamarosan elkészül a csapat indulója, további kedvezményekkel a klub még szorosabb kapcsolatot szeretne kiépíteni a szurkolói egyesülettel.
A közeljövő a csoportkör utolsó két fordulójáról szól: szombaton a Slagelse, jövő vasárnap a Podravka otthonában lépnek pályára Görbiczék, akik a továbbjutást még ősszel bebiztosították, ezen a két meccsen a csoportelsőség a tét.
A klub egyébként megkezdte a középdöntőre szóló bérletek árusítását – a nyolc között két négyes csoportban küzdenek egymással a csapatok –, a bérletesek saját helyükre január 18-ig válthatják meg belépőiket.
A sajtótájékoztatót követő ankéton Vanyus Attila, Konkoly Csaba vezetőedző és két játékos, Görbicz Anita és Pálinger Katalin válaszolt a szurkolók kérdéseire.