– Olyan könnyû volt a mérkőzés, hogy még az öntől látott technikai trükköket, látványelemeket is be lehetett vetni?
– Egyáltalán nem volt könnyû meccs, mert messze vagyunk még a csúcsformától. Az ünnepek után kezdtük az alapozást, és szerintem február közepére leszünk igazán jó formában. Sok új taktikai elemet kipróbáltunk, és bár Dániában elég nehezen indult a találkozó, fel tudtunk pörögni. A technikai trükköket pedig sokat gyakorlom, és ha az embernek van önbizalma, akkor több mindent meg mer tenni, olyasmit is, amivel a közönséget szórakoztatja.

– Ha legközelebb a Slagelse ellen játszanak, nyilván külön őrzőt állítanak majd önre, hiszen az első mérkőzésen Győrben és szombaton, Dániában is öt gólt dobott.
– Valóban nagyon bejön nekem ez a dán csapat. Persze tudni kell, hogy a Slagelse ma már nem olyan erős, mint volt nem is olyan régen, de azért nagy hiba lenne egy kézlegyintéssel elintézni.

– Ezek után most már kimondhatjuk, hogy a Győr Európa egyik legjobb kézilabdacsapata?
– Nem, ezt még korántsem szabad kimondani. Természetesen én is akkor leszek igazán boldog, ha már az első győri évemben sikerül megnyernünk a magyar bajnoki címet, a Magyar Kupát, és hát igazán a Bajnokok Ligája cím lenne a hab a tortán. De addig még nagyon-nagyon sokat kell dolgoznunk, és úgy gondolom, Európa legjobb nyolc csapata között már tényleg csak egészen apró különbségek döntenek. Egy sérülésen vagy a pillanatnyi rosszabb formán múlhatnak sorsdöntő mérkőzések.

– A nyáron, amikor átigazolt Győrbe, nem volt olyan magyar csapat, amelyik ne szerette volna a játékoskeretében látni. Mi döntött Győr mellett?
– Valóban nagyon sokat gondolkodtam, hogy melyik csapat ajánlatát fogadjam el. Fontos szempont volt, hogy melyik együttesben tudok töretlenül fejlődni, és úgy látom, az élet engem igazolt. Még azt is elmondom, egy kicsit féltem a beilleszkedési nehézségektől, de a lányok nagyon aranyosak voltak, és egy pillanatig sem éreztették velem, hogy idegen vagyok közöttük.

– Ön a megjelenésében is a különlegességeket szereti, gondolok itt a hajfestésre meg a piercingekre. Az új csapatában is megtartja ezeket a szokásait?
– Tényleg szeretem az extrém dolgokat, ezért festem úgy a hajam, ahogy, de a piercingeket már kivettem. Azt gondolom, hogy azokból már kinőttem.

– Ön is tagja volt a franciaországi világbajnokságon kudarcot valló magyar válogatottnak. Kijavítják a bizonyítványt?
– Igen, ígérhetem, hogy a sikeres olimpiai selejtezők megvívása után Pekingben mindenképpen javítani fogunk.

A Győr és a Slagelse a BL-ben a nyolc között folytatja, a Koprivnica átkerül a KEK nyolcaddöntőjébe, a Ribarroja kiesett. A Győr a jövő vasárnapi záró fordulóban a horvát Podravka Koprivnica otthonában lép pályára, de immár tét nélkül.