Pótkarácsonyt tartott a napokban az Audi-ETO, melyen Vanyus Attila elnök előbb értékelte az évet, majd ezt a legjobb játékosok jutalmazása követte.
A klub első embere elöljáróban elmondta: jelenleg 533 játékosa van a győri utánpótlásnak, s ezzel kézilabdában az ország legnagyobb bázissal rendelkező szakosztálya az ETO. Hozzátette: az elmúlt évek, sőt, talán évtizedek bizonyítják, minőségi munkát végeznek az edzők, így a szülők felé úgy fogalmazott Vanyus Attila, hogy gyerekeik a lehető legjobb helyen vannak.
„Szerencsére idén is volt kik közül kiválasztani a legjobbakat, s ugyan csak két iskolában, a Toldiban és Gárdonyiban volt egész évben folyamatos a munka, a szeptemberi tanévkezdéskor további tíz intézmény csatlakozott két korcsoporttal, ami szintén örömteli dolog" – mondta az elnök.
Ezt követően az első csapat játékosai adták át valamennyi gyereknek az ETO ajándékcsomagját, mely egy játékosok, edzők, vezetők arcképével ellátott bögréből és egy ETO-sálból állt.
Külön serleggel jutalmazták a legjobb, legtehetségesebb játékosokat. A döntést az utánpótlásedzők közösen hozták meg.
Az első és második osztályosok között külön elismerést kapott Gál Kármen (Toldi) és Fábián Eszter (Gárdonyi). A harmadik és negyedik osztályosoknál Takács Krisztina (Toldi) és Wéninger Alexa (Gárdonyi), az ötödik-hatodik osztályosoknál Odnoga Petra (Toldi) és Gulyás Vanda (Gárdonyi), a hetedik-nyolcadik osztályosoknál Planéta Szimonetta (Toldi) és Kovács-Pelczéder Orsolya (Gárdonyi) volt a kitüntetett.
A legjobb serdülőjátékos a felnőttkeret tagja, Kovacsics Anikó, míg a legjobb ifista a szintén az első csapathoz tartozó Deáki Dóra lett. Utóbbit egyébként a Magyar Kézilabda Szövetség az ország legjobb ifjúsági játékosának választotta meg.
„Nagyon bízom benne, hogy a gyerekek közül mind többel a felnőttek között is találkozhatnak majd a szurkolók, hiszen igazán sok a tehetséges játékos, nem volt könnyû dolguk a döntéshozóknak" – értékelt Vanyus Attila.
A klubból nem Deáki az egyedüli országosan elismert kézilabdázó, hiszen az év játékosa Görbicz Anita lett, aki a tavalyi gálán át is vette a díjat.
A legjobb kapusnak Pálinger Katalint, míg a legjobb külföldinek Aurelia Bradeanut választották meg a szakemberek.
Persze az biztos, hogy mindenkiből nem lesz, nem lehet meghatározó ember a győri csapatban, ám más élvonalbeli klubban azért lehet velük számolni.
Ez a helyzet Németh Neddával is, aki ugyan a zöld-fehéreknél mutatkozott be az NB I-ben, de mától már az Óbudai Goldberger csapatát erősíti. Nemrég erről állapodott meg ugyanis egymással a győri és a fővárosi egyesület.
A győri klubbal kapcsolatos hír, hogy a Bajnokok Ligája középdöntőjére továbbra is meg lehet venni a bérleteket, a korábbi tulajdonosoknak január 25-ig van lehetőségük saját helyükre megváltani a három mérkőzésre érvényes belépőket.