Egy jó csapathoz egy induló is hozzátartozik – vélekedtek a győri klubnál, így kapcsolatba léptek a Hello Kids együttessel, hogy írjanak egy olyan számot, mely a sikeres együttes hivatalos szerzeménye lehet.
Az ötletgazda Molnár Attila volt, aki a klub reklámtevékenységéért felel. Ő a következő- ket nyilatkozta: „Mindenképpen olyan együttesben gondolkodtunk, mely helyi, s profi színvonalat képvisel. Így került képbe a Hello Kids, melynek valamennyi tagja képzett zenész, akik bár időközben Budapestre költöztek, győriek maradtak. Rengetegszer lépnek fel ugyanis nemcsak a megyeszékhelyen, de a megye más pontjain is."
Ráadásul, mint később kiderült, több játékos is ismeri, sőt, szereti az együttest.
„A dal készen van, még annyi hiányzik, hogy a csapat is felénekelje a maga részét. A tervek között egy multimédiás CD kiadása szerepel, melyre az eredeti mellett egy karaokeváltozat is felkerülne a rengeteg kép és egyéb plusztartalom mellett" – tette hozzá Molnár Attila.
A dal hivatalos bemutatóját a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének egyik mérkőzése előtt tervezik.
„Mivel még az ellenfelek sem ismertek, így azt sem tudjuk, mikor lesznek a hazai meccsek a BL következő körében. Az biztos, hogy februárban már lesz kupameccs, ahol az együttes a nagyközönséggel is megismerteti új szerzeményét. Reményeink szerint addigra már készen lesz a CD, s akár már ott meg is vásárolhatják a szurkolók" – folytatta Molnár Attila.
A dal szövegét Várszegi Ákos szerezte, aki egyébként több Győrből indult zenekart is segített már, hiszen dolgozott többek között a TNT-vel, míg a Help együttessel előadóként is bizonyított. A zenét Tóth Balázs és Gájer Bálint szerezte.
Tóth Balázs elmondta: örömmel láttak neki a munkának, hiszen ők is szeretik a női csapatot, nem egy játékost személyesen is ismernek.
"Amikor a lányok ideje engedi, időnként eljönnek egy-egy bulinkra, innen az ismeretség. Tavaly szeptember környékén kaptuk a felkérést, s ez amiatt is jött számunkra kapóra, mert éppen saját lemezünkön dolgozunk. A dal elkészítésénél törekedtünk arra, hogy minőségi, ugyanakkor mindenki által szerethető legyen a szám. A lányok kérésének is igyekeztünk eleget tenni. Ők kérték, hogy pop-rock hangulatú legyen az induló, mely találkozott a mi elképzeléseinkkel is, a Játszik a bajnok tulajdonképpen azt a stílust képviseli, amilyenre albumunkat is szeretnénk gyúrni" – mondta Tóth Balázs, aki elismerte, ezzel a dallal nemcsak az Audi-ETO sikerét és népszerûségét növelhetik, hanem a sajátjukét is.
„A zenekar hatéves múltra tekint vissza, ebben a felállásban jó fél éve dolgozunk együtt. Szerencsére Győrben és környékén sokan ismernek bennünket, most azon dolgozunk, hogy országos hírnevet szerezzünk magunknak. Ehhez pedig valóban segítségünkre lehet a női kézisek indulója" – mondta végezetül a Hello Kids egyik alapítója.