Nem panaszkodhat a tegnapi bécsi sorsolásra az Audi-ETO, hiszen a sorsoláson az előzetes kívánalmaknak megfelelően a Valcea, Lada, Nürnberg hármas került a csapat útjába a legjobb nyolc között. Legalábbis Vanyus Attila elnök előzetesen ezt a variációt tartotta a legszerencsésebbnek a három közül.
„Elégedett vagyok a sorsolással, bár itt azért nehéz ideális csoportról beszélni, hiszen valamennyi ellenfél nagyon erős. Tulajdonképpen nehéz és nehezebb négyesbe lehetett volna kerülni, a miénk az előbbi kategória, a másik kvartett viszont így bivalyerős lett" – fogalmazott Vanyus Attila, aki szerint a négy közé jutásra komoly esély van.
Való igaz, a másik ágon összekerült egymással az osztrák Hypo – Németh András, Tóth Tímea és Kirsner Erika csapata –, a világbajnok orosz válogatottal szinte teljesen megegyező Zvezda Zvenyigorod, a sztároktól hemzsegő, ennek ellenére csoportjában csak második dán Viborg, valamint a szintén dán, a BL legutóbbi kiírásának győztese, a Slagelse.
„Úgy érzem, az első mérkőzés, a Lada elleni idegenbeli összecsapás sorsdöntő lesz. Ha ott nyernénk, az hatalmas lépés lenne, de egy szoros vereség esetén sem kellene elkeseredni" – tette hozzá a klubelnök.
Ezzel nagyjából egybecseng a szakma, azaz Konkoly Csaba vezetőedző véleménye is, aki ugyan az előző körben sem nagyon latolgatta a továbbjutási esélyeket, azért néhány mondatban most értékelte a sorsolást: „Amit korábban mondtam, tartom most is, megijednünk senkitől sem kell. A legfontosabb, hogy mérkőzésről mérkőzésre haladjunk. Amíg az első három forduló le nem megy, addig azért nehéz megítélni az erőviszonyokat, miután mindenki játszott egyszer mindenkivel, azért árnyaltabb képet kapunk. Az ellenfeleket nem kell bemutatni, a Valcea szinte teljesen megegyezik a román válogatottal, a Lada tavaly BL-döntős volt, s nem szabad leírni a Nürnberget sem, elvégre csak bekerült a nyolc közé. Mindent egybevetve, van esély a továbbjutásra."
Ismét kitolódott az időpontja a bérlettulajdonosok vásárlási lehetőségének. Saját helyükre február 1-jéig, a Vác elleni bajnoki mérkőzés kezdéséig válthatják meg a belépőket a bérletesek.

A program
A győriek Togliattiban kezdenek (a játéknap: február 9–10.), majd jön a Nürnberg (február 16–17.) és a Valcea (február 23–24.). A negyedik fordulóban Nürnbergben (március 1–2.) lép pályára Konkoly Csaba együttese, majd az ötödikben fogadja a Ladát (március 8–9.), míg végül Valceában fejezi be a második kört (március 15–16.).
A pontos időpontokról a napokban egyeztetnek a klubok képviselői. Nyilván a döntés a televíziókon és az EHF-en is múlik. Az biztos, hogy csakúgy, mint az előző kört, a mostanit is közvetíti a Viasat 3.

Megfelelő számú jelentkező esetén autóbusz indul a szombati, Hódmezővásárhely elleni bajnoki mérkőzésre. Jelentkezni a (30) 377-8588-as telefonszámon lehet.