Borkai Zsolt polgármester Szijjártó Péter indítványa után kezdeményezte Győr Megyei Jogú Város Közgyûlésénél, hogy az ETO egykori legendás játékosáról és edzőjéről utcát nevezzenk el Győrben.
Az előterjesztés:

Tisztelt Közgyûlés!

Az előző közgyûlésen Szijjártó Péter képviselő úr indítványozta, hogy a közelmúltban hosszan tartó betegsége után elhunyt Tóth Lászlóról, az ETO férfi kézilabda csapatának korábbi vezetőedzőjéről, az ő emléke előtti tisztelgés érdekében a Közgyûlés közterületet nevezzen el. Győr Megyei Jogú Város Közgyûlése egyhangú szavazattal elfogadta a javaslatot, hogy a január 24-i közgyûlésre kerüljön be az előterjesztés.
Tóth László (1960-2007) augusztusban, 47 esztendős korában, hosszan tartó betegség következében vesztette életét. Játékosként a Rába ETO színeiben háromszor nyert bajnokságot és szintén háromszor Magyar Kupát, míg 1986-ban tagja volt az IHF (Nemzetközi Kézilabda Szövetség) kupagyőztes csapatnak is. Játékos pályafutása után edző lett: 1999 februárjától a győri együttest irányította, közben kinevezték a juniorválogatott szövetségi edzőjének is, amellyel világbajnoki bronzérmet szerzett.  Hihetetlen küzdeni tudása a betegséget sajnos nem tudta legyőzni.
A Magvassy Mihály Sportcsarnok előtti, a Nagysándor József utca és a Mártírok útja közötti, eddig névtelen 5763; 5758 hrsz-ú közlekedési utat - mely Tóth László edzői munkásságához és a kézilabdához kapcsolódó helyszínen található - javasolom Tóth László utcának elnevezni.
Kérem T. Közgyûlést, hogy az elnevezésre tett javaslatot elfogadni szíveskedjen!

Határozati javaslat

1. Győr Megyei Jogú Város Közgyûlése a Nagysándor József utca és a Mártírok útja közötti 5763; 5759  hrsz-ú közterületet Tóth László utca elnevezéssel látja el.
2. Utasítja a Közgyûlés Győr Megyei Jogú Város Jegyzőjét, hogy az elnevezésről az illetékes postai, közlekedési, ingatlan-nyilvántartó szerveket, közszolgáltató társaságokat, valamint a lakosságot tájékoztassa, a címjegyzékbe történő bejegyzésről, valamint a közterületet jelző tábla kihelyezéséről gondoskodjon.
    
Felelős:  Dr. Papp László jegyző
Határidő: azonnal

Győr, 2008. január 7.
                                                                                                                                            Borkai Zsolt
                                                                                                                                           polgármester