Koroknai Viktória tavaly július óta áll az ASA-HNKC zsoldjában, a súlyos anyagi gondokkal küszködő Kiskunhalasból érkezett Vörös Henriettával és Borbély Zsanettel. Több ajánlatból – a Derecske, a Goldberger és a Békéscsaba is versengett érte – a legszimpatikusabbnak és szakmai szempontból a legjobbnak, legígéretesebbnek a vásárhelyit találta. Nem csalódott, és benne sem csalatkoztak a drukkerek, legutóbb tíz gólt dobott – mindet akcióból – a Cornexi-Alcoának.
– A Fehérvár ellen általában jól megy a játék – árulta el a Kori becenévre hallgató balszélső –, egyszer már tizenhárom gólt is dobtam nekik, akkor ha jól emlékszem a Kiskunhalasban játszottam. Bosszú, vagy bizonyítási vágy nem vezérel, igaz, Székesfehérváron születtem, de a helyi csapatban soha sem játszottam. A magyarázat egyszerû: szüleim már húsz éve a Balaton mellett, Lellén élnek.
Viktóriának a Fradi volt az első klubja, ebben 13-tól 18 évesig szerepelt a különböző korosztályos együttesekben. Tagja volt az egyik felnőtt bajnokságot nyert keretnek is, de mivel egy másodpercet sem játszott, ezt az aranyat nem érzi magáénak, nem sorolja az eredményei közé. Párja is élvonalbeli sportoló, Hegedûs Gyula a Diósgyőr labdarúgója. Nem egyszerû összeegyeztetni a közös programokat: ő Vásárhelyen, Gyula Miskolcon „teljesít szolgálatot", közös lakásuk, fészkük Budapesten van, mindegyik több száz kilométer utazást jelent. Nem panaszkodik, már otthon van a kék-sárga városban is.
– Nekem idő kell a beilleszkedéshez, de ez mostanra már a csapat és a város tekintetében is sikerült; úgy érzem elfogadtak a lányok és a szurkolók egyaránt. Kedvenc helynek a Pirost nevezném, oda szoktunk beülni kávézni, traccsolni, megbeszélni például a mérkőzéseket. Hogy mit várok a Győr elleni meccstől? Nem mi vagyunk az esélyesek, a Rába-partiak itthon és Európában is mindenkit megvernek, viszont ilyen hozzáállással nem léphetünk pályára. A lányok beszéltek a tavalyi 28–28-as döntetlent hozó partiról, az erőt adhat. Mindent megteszünk azért, hogy minél jobb, szorosabb eredményt érjünk el; és bízom benne, ehhez az én góljaim is hozzájárulnak majd. De mindenkinek jó teljesítményt kell nyújtania, hozzá kell tennie a csapatprodukcióhoz a magáét. Lehet, nekem segítene, ha Fehérváron rendeznék a találkozót...

Névjegy
A 173 centi magas 60 kilós balszélső, Koroknai Viktória 1979. június 2-án született Székesfehérváron. Tavaly július óta az ASA-HNKC játékosa, előtte a Ferencvárosban, a Bp. Spartacusban, a Vasasban és a Kiskunhalasban játszott. Legjobb eredménye az NB I-ben egy 5. hely, szerepelt a juniorválogatottban. Kedvenc csapata a Barcelona, kézilabdása Mirza Dzomba, példaképe Pásztor István, kedvenc sportolója az ötszörös olimpiai bajnok úszó, Egerszegi Krisztina. Nem babonás, mert hívő, és ez a kettő szerinte összeegyeztethetetlen.