- A győri együttes gyakorlatilag a magyar válogatottat jelenti, a hiányposztokon - például beállóban - légiósokkal megerősítve – mondta portálunknak Rapatyi Tamás, a vásárhelyiek vezetőedzője.
Az ASA-HNKC célja a tisztes helytállás a találkozón, ám a tavalyi mérkőzés előtt is hasonló céllal léptek pályára az akkor Kiss Szilárd edzette hazaiak – akkor döntetlen lett a mérkőzés végeredménye.
Nagy kérdés, hogy – a 2007-es meccshez hasonlóan – a BL-siker és a bajnoki vezetés tudatában tartalékol-e csapatánál Konkoly Csaba, a győriek vezetőedzője.
- Mindenképpen az agresszivitásban és a gyorsaságban kell felvennünk a versenyt az ETO-val, minden támadást góllal kellene befejeznünk, hogy megelőzzük az indításokat – tette hozzá Rapatyi Tamás.
Jó hír a hazaiak számára, hogy Földes Kata felépült múlt heti sérüléséből, ám az influenza így is gondot okoz a csapatnál: Nagy Renáta és Vörös Henrietta játéka is bizonytalan. Jenőfi Katalin már a Székesfehérvár ellen visszatérhetett téli mûtétje után, Rapatyi Tamás szombaton már száz százalékos teljesítményt vár az átlövőtől.
A csapat vezetősége is mindent megtesz azért, hogy minél szélesebb körben tudják a találkozót végigkövetni a két csapat szurkolói, ÉLŐ televíziós internetes közvetítés lesz a találkozóról a www.hunnetmedia.hu weboldalon.

A mérkőzés egy napra esik egy nagyon szomorú esemény évfordulójával. Három éve, január 19-én hunyt el a Dunaferr NK, valamint a magyar válogatott kiváló játékosa, Kulcsár Anita.