A találkozónak egyértelmûen a győriek voltak az esélyesei, de a hazaiak fogadkoztak: igyekeznek minél szorosabb eredményt elérni a Bajnokok Ligájában is fantasztikusan szereplő – ne kiabáljuk el, akár a végső sikerre is esélyes – zöld-fehérek ellen.
Az első gólt Spiridon révén a vendégek szerezték, majd pillanatok alatt két-három találatos előnyre tettek szert. A Koroknai vezérelte házigazdák azonban tapadtak, és tartották a lépést a Győrrel, a 16. percben 9–9 állt az eredményjelzőn. A publikum tapssal jutalmazta a kedvencek produkcióját. Ekkor küldte a pályára Konkoly Csaba Görbiczet, akit eleinte a vásárhelyi „drukkerek" közül páran megtaláltak, kocsmai stílusban gyaláztak; de góljai, csak rá jellemző könnyed, briliáns passzai elnémították a „kritikusokat". A szünetre 12–18-as ETO-előnnyel vonultak a csapatok.
A pihenő után nagyszerûen, 4–0-s sorozattal – Sipos és Koroknai főszereplésével – kezdett az ASA-HNKC, és a 34. percben már 16–18-ra megközelítette nagy nevû riválisát. Ezt követően azonban ismét beindult
a győri henger, és az egyre jobban fáradó – Wolf meghúzódott vádlija is megmakacsolta magát – hazaiakkal szemben szebbnél szebb akciók után sorozatban érték el a gólokat Tomoriék.
A kék-sárgáknál is akadtak ígéretes, jó teljesítményt nyújtók, a már citáltakon kívül Jókai és Takács említhető még meg. A Győr végül – a papírformának megfelelően – magabiztos győzelmet aratott (26–37), de a látottak alapján a vásárhelyieknek sincs miért szégyenkezniük. Vértenék a BL-ben is hasonló különbségû diadalokat arattak.