A vásárhelyiek szívesen emlegették a Győr elleni tavalyi 28–28-as döntetlent. Viszont a találkozót egy szomorúbb megemlékezés előzte meg: a közönség és a csapatok egy perces gyászszünettel emlékeztek a három évvel ezelőtt, január 19-én autóbalesetben elhunyt válogatott beállósra, Kulcsár Anitára.
Stílszerûen az első gólt a Rába-partiak beállósa, Spiridon szerezte, erre Nyikolajenko válaszolt. Ezt követően két-három gólos előnyre tett szert a vendéggárda, amit a félidő derekáig tartott is a győri honlapon mumusnak nevezett ASA-HNKC ellen. A 15. percben az ismét remekül játszó Koroknai hetesével egyenlítettek a házigazdák, ekkor Konkoly Csaba időszerûnek látta a kispadon kezdő Görbiczet pályára küldeni. A világklasszis irányítót a közönség soraiból páran útszéli, kocsmai stílusban szidták, gyaláztak, ő erre – sajnos, tehetjük hozzá a vásárhelyi együttes szemszögéből – gólokkal, forintos labdákkal, passzokkal „feleselt". Vezérletével a szünetig tetemes előnyre tettek szert a zöld-fehérek, 12–18.
Sipos, Sipos, Koroknai, Nyikolajenko. A második félidő első négy találatának jegyzői sorrendben. Négy perc alatt ismét szorossá vált a találkozó (16–18), de erre a szériára hasonlóval, ötletes, látványos játékkal, szép gólokkal válaszolt az ETO, 17–19-ről 17–25. A 40. percben a bekötött, meghúzódott vádlival játszó Wolfot végleg le kellett cserélni, nem bírta tovább a megterhelést a bal lába. (A vasárnapi vizsgálat kiderítette, részleges izomszakadást szenvedett, tíz napig nem játszhat, így a Debrecen ellen sem léphet pályára).
A hajrára elfáradó vendéglátókkal szemben percről percre növelte a különbséget Győr, és végül magabiztos sikert aratott. De a játékot nézve a vásárhelyieknek sem kell lógatniuk az orrukat, jól teljesítettek, Siposon és Koroknain kívül érdemes még megemlíteni a beállós Takácsot és Jókait. Szombaton a Debrecen következik.

Rapatyi Tamás: – Negyven percig sikerült megvalósítanunk az elképzelésünket, utána felőrölt bennünket a Győr.
Konkoly Csaba: – Igyekeztünk végig taktikusan, fegyelmezetten játszani.