„Kellenek a példaképek. Ebben a kategóriában mai illusztris vendégünk a legnépszerûbbek, legsikeresebbek közé tartozik. Győr közelsége olyan ziccerlehetőséget jelentett számunkra, melyet nem volt szabad kihasználatlanul hagyni” – fogalmazott Szabó László, a tanintézmény igazgatója.

Németh Pál főhajtása
A Rába-partiak irányítóját a sportág nagy tudora, Németh Pál mutatta be a jelenlévőknek. „Fejet hajtok a világbajnoki ezüstérmes, Eb-bronzérmes, háromszoros magyar bajnok Görbicz Anita sikerszériája, játéktudása előtt. Legfőbb erényének mégis a klubhûséget tartom, hiszen tíz éves korától a győriek mezét viseli” – hangsúlyozta a csallóközi kézilabdapápa, aki egykor európai kupaporondra vezette a nyárasdiakat.

Fanatikusan szeretni
A folytatásban Görbe (a játékos beceneve – a szerző megj.) beszélt a kezdetekről, felelevenítette pályafutása legemlékezetesebb mozzanatait. „Előbb ugyan csupán a nővéremet szerettem volna utolérni, lekörözni a játéktudásban. Később, az eredmények, sikerek olyannyira magával ragadtak, hogy minden szabad percemet a kézilabdának szenteltem. Fanatikusan kell szeretni a sportágat, melyet választottunk. Ez a vezérelv segített át az akadályokon a kudarcok, fájdalmak, sérülések okozta kényszerpihenők idején. Aki lélekben feladja, sosem érhet célba” – vallott színt motivációjáról, adta át tapasztalatait.

Mezcsere Tottival
A csinos sportolónőt fociszeretetéről is kifaggatták a srácok. „Kedvenc csapatom az AS Róma, mezében pedig Tottit sztárolom. Egy éve jártam is a rómaiak edzőtáborában, ahol Tottival mezt cseréltem. Megfigyeltem, azóta jobb formában játszik” – élcelődött a két edzés közötti dél-szlovákiai kiruccanásán a 2007-es világbajnokság legjobb irányítója, aki az autogramkérők gyûrûjében hangolódott a mai Dunaferr elleni fontos bajnoki párharcra.

Németh Jolán kezdte…
„Nagy pozitívumnak tartom, hogy a Dunaszerdahelyi Sportgimnáziumban kézilabdacsapat is mûködik. Előfordulhat, hogy pár év múlva éppen az itteni növendékek közül kerül ki klubunk egyik újabb dél-szlovákiai erőssége. A győri profizmus hajnalán ebből a térségből a nyárasdi Németh Jolánt hívtuk segítségül” – vázolta fel az iskolaalapítók, növendékek számára is csábító jövőképet Vanyus Attila, a Győri Audi ETO KC elnöke.