Dunaferr NK – Győri Audi ETO KC   29 – 34 (16 – 18)

Dunaújváros, 1400 néző. Vezette: Dobrovits – Tájok
Dunaferr: UNGUREANU – LOVÁSZ 5, Pigniczki, Borbás 3, FERLING 7, Mörtel 6(3), Vincze 5
Csere: Knezovic (kapus), Laluska 3, Gáspár
Edző: Imre Vilmos
ETO: Pálinger – MRAVIKOVA 7, Bradeanu 5, Spiridon 3, Görbicz 8(6), TOMORI 5, Vérten 3
Csere: HERR (kapus), Dokic 2, Kovacsics 1
Edző: Konkoly Csaba

Hétméteresek: 4/3 illetve 7/6
Kiállítások: 6 illetve 6 perc

A győriek úgy érkeztek Dunaújvárosba, hogyha nyernek legnagyobb ellenlábasuk otthonában, akkor 4 pontra nő előnyük, ami matematikailag ugyan ledolgozható, a gyakorlatban azonban aligha. Ragyogóan kezdtek a vendégek, 12-6-ra is vezettek, ekkor két győri kiállítást ragyogóan használt ki a Dunaferr és egyenlített. Ekkor valami megváltozott az ETO játékában: a védelem jól mûködő gépezetébe porszem került és Pálinger is többször adta meg magát. Elsősorban Lovásszal nem tudtak mit kezdeni a zöld.fehérek. Ennek ellenére a szünetben Görbicz parádés góljával 18-16-ra az Audi ETO-nál volt az előny.
A második játékrész elején az addig kevésbé pontos Bradeanu rántott egyet a csapaton, a Dunaferrben pedig a parádézó Ungureanu és Ferling volt dícsérhető. Konkoly Csaba pihentette a fáradni látszó Tomorit, a 16 éves Kovacsics Anikó pedig a tinik szemtelenségével, bal kézzel lőtt gólt. Amúgy ő jobbkezes. Hiába vezetett az ETO a Dunaferr újra és újra egyenlített, köszönhetően annak, hogy Ungureanu parádézott és a győriek rengeteg ziccert hibáztak. A statisztika szerint összesen tizenötöt. Bejött a győri kapuba Herr, aki először Mörtel hétméteresét, majd Borbás és Vincze ziccerét is hárított. Görbicz többször is káprázatosan szerzett labdát és így könnyû gólokat lőttek a vendégek, elsősorban a hibázni képtelen Mravikova révén. Összességében végig vezetve, a mérkőzést végig kontrol alatt tartva Dunaújvárosban is megérdemelten nyert az Audi ETO, amely óriásit lépett céljai elérése felé.

Konkoly Csaba: Az elején és az utolsó 4 percben lehettem elégedett a védekezésünkkel. A végén pedig Herr Orsi három bravúrja gyakorlatilag eldöntötte a meccset, amit végig kézben tartottunk.