Bár mindenki abban bízott, hogy az új néven szereplő győriek „befûtenek” majd a vendégeknek, már az első percekben az látszott, hogy a Tatabánya játszik magasabb hőfokon.
Az első hazai találatra a 7. perc közepéig kellett várni, akkor is hetesből volt eredményes Nagy Tamás, aki aztán a tizedik percben újra eredményes volt, megszerezve az ETO első akciógólját.
A vendéggárda már 8–3-ra vezetett, mikor Deáki István időt kért, fel is jöttek Szélesék két gólra (6–8), ekkor azonban Füzesi Ferenc rendezte csapata sorait, s a szünetig kialakult a találkozó addigi legnagyobb különbsége.
Fordulás után védekezést váltott a Győrhő-ETO, sokkal agresszívebbek voltak a játékosok, s hat perc alatt meg is felezték a hátrányt (14–17). A lendület azonban csak eddig tartott, a következő percekben egy 1–7-es részeredménnyel végképp eldőlt a két pont sorsa.
A hátralévő időben a rengeteg hibával játszó győriek erejéből annyira futotta, hogy ne fussanak bele hazai pályán egy kiadós verésbe. A lényegen azonban ez sem változtat: a minden csapatrészében jobb Tatabánya teljesen megérdemelten győzött.
Egy biztos, nagyon nehéz tavasz vár a bentmaradásért küzdő Győrhő-ETO FKC-ra, mely legközelebb szombaton 18 órakor a Mezőkövesd gárdáját fogadja a Magvassy-csarnokban.
Mint ismeretes, a bajnokság utolsó négy helyezettje esik ki az élvonalból a szezon végén. A papírforma alapján a Tata, a Nyíregyháza és a Hort esélyei a megkapaszkodásra minimálisak, a negyedik búcsúzó várhatóan a győri és a mezőkövesdi gárda közül kerül ki. Éppen ezért lesz kulcsfontosságú, hogy a hétvégi bajnokin ne nyújtson ilyen gyenge teljesítményt a zöld-fehér gárda, mert – bár a bajnokság vége azért még messze van – egy újabb hazai fiaskó végzetes lehet a számukra.

Deáki István: – A jól játszó tatabányaiaknak nagyon nagy előnyt adtunk, s ezzel el is dőlt a mérkőzés.
Füzesi Ferenc: – Jó védekezésünk és remek kapusteljesítményünk volt a siker kulcsa.