Várhatóan komolyabb szigorítások lépnek életbe a Magvassy-sportcsarnokban, miután az elmúlt hetekben több lopás is történt a létesítményben. Legutóbb az Audi-ETO csapata járt rosszul, hiszen mint azt a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense, Kocsis Tünde elmondta: 790 ezer forint értékben mobiltelefonokat és készpénzt loptak el a gárda öltözőjéből pénteken este, miközben a csapat a Váccal játszott bajnoki mérkőzést.
Vanyus Attila, az Audi-ETO elnöke elmondta: „Sajnos valaki vagy valakik a mérkőzés alatt bejutottak az öltözőbe, ahol jókora zsákmányra tettek szert. Ami igazán érdekes, hogy a bezárt öltözőajtót nem törték fel, hanem kinyitották."
A sportvezető annyit tett hozzá, hogy nem ez volt az első ilyen eset. Korábban a női kosarasoktól egy laptopot tulajdonítottak el, majd az egyik utánpótlás-meccsen a vendégek öltözőjébe jutottak be illetéktelenek. Az ügyekben az a közös, hogy erőszakos behatolásnak egyik esetben sem volt nyoma.
Arra a kérdésre, ezek után megszigorítják-e a beléptetést a csarnokba, Vanyus Attila azt mondta: természetesen, mivel azonban városi létesítményről van szó, nekik nincs döntési joguk.
Molnár Péter városi sportigazgató szerint az eddiginél is jobban figyelnek majd az értékekre.
"Ezek az esetek intő jelként szolgálnak, de azért ezt több oldalról kell megközelíteni. Az a tény, hogy egyik esetben sem beszélhetünk a klasszikus értelemben vett betörésről, ráadásul két eset nem is akkor történt, mikor nagy számú közönség volt a csarnokban, felveti azt, hogy itt nem besurranó tolvajról van szó. Éppen ezért a mérkőzések alatti személyi biztosítás mellett szükségessé válik a technika alkalmazása is, így például kamerák felszerelése, melyre a feltételek adottak is. Emellett érdemes lenne elgondolkozni a beléptetőkapukról is, bár ez utóbbi jelentős pénzbe kerülne" – mondta Molnár Péter.
Az mindenesetre elgondolkodtató, hogy a csarnok jelenlegi állapotában mennyire felel meg a követelményeknek. Elég csak arra gondolni, hogy a játékvezetők és a játékosok is a közönség között tudnak csak bevonulni a pályára. Érdemes lenne azt is megfontolni, hogy az öltözőkbe széfet helyezzenek el – mint az külföldön sok helyen bevett szokás –, melybe a játékosok értékeiket elhelyezik, s ne csak egy kulcsra zárt ajtó védje azokat.