handball.hu: Az első fordulóban rögtön egy hosszú utazás vár rátok. Mennyivel előbb érkeztek a helyszínre?
Konkoly Csaba:
Sajnos nem sikerült különgépet szereznünk, úgyhogy helyi járatokkal fogunk "körjáratot" menni: csütörtökön Győrből Ferihegyre utazunk, onnan Frankfurtba, majd délután három órakor Szamarába repülünk, onnan pedig busszal megyünk tovább Toljattiba. Előreláthatólag péntek hajnalban érkezünk meg, az első edzésünket pedig aznap este tartjuk. Szombat délelőtt videózunk, délután pedig lejátsszuk a Lada elleni mérkőzést.

handball.hu: Milyen körülményekkel számoltok oroszországi utatokon?
Konkoly: Nincsenek fenntartásaink, a megszokott BL-szintre készülünk. Én még magánúton sem jártam azon a környéken, de a Toljattit profi klubnak tartom. Még a 88-89-es korosztályú utánpótlás játékosaival találkoztunk évekkel ezelőtt Pozsonyban, akkor elverték a csapatomat, mint jég a határt.

handball.hu: Milyen célkitûzésekkel vágtok neki az újabb fordulónak?
Konkoly: A tavalyi évhez hasonlóan a legjobb négy közé szeretnénk bejutni. Ennek eléréséhez a csoport első két helyét céloztuk meg, tehát győzni megyünk az oroszokhoz. Ellenfelünk nagyon gyors kézilabdát játszik, a beálló játékuk Mochalinával és Kurbalovával kimondottan erős. A mezőny egyik legjobbja a balátlövő Postnova, és az irányítóik, Gruzdeva és Boldyreva sem lebecsülendők. Bár a balkezes jobbátlövő, Bliznova megsérült, Davydenko átvette a helyét, sőt, a jobbkezes Muravjeva is használható ezen a poszton, tehát van egy-két taktikai variációjuk. Ne feledkezzünk meg a válogatott Sidorováról sem, aki mindig biztos pontot jelent a kapuban. Mind a lerohanásuk, mind pedig a védekezésük igen erős, határozott, utóbbit az orosz iskola meg is követeli tőlük.

handball.hu: Mit gondolsz: a Ladával "jobban jártatok", mintha a Zvezdával kerültetek volna egy csoportba?
Konkoly:
A Zvenyigorodhoz képest annyi könnyebbséget jelent a Lada, hogy míg utóbbiban csak két-három játékos tagja annak az orosz válogatottnak, amely inkább az előbbi klubcsapatra épül. Az orosz kézilabda mindig is az erőt képviselte, magasak, ugyanakkor gyorsak is a játékosaik. Míg nálunk a nagyobb testtömegû játékosok általában lassabbak, az oroszok valahogy rájöttek ennek az ellenszerére.

handball.hu: Hogy álltok az egészséggel? Mindenki hadba fogható lesz odakint?
Konkoly: Igen, sőt, mandulamûtétje és tíznapos lábadozása után Hornyák Ági is az egészséges felé közelít, hiszen ezen a héten már be tudott szállni az edzésmunkába. Szerencsére Vérten Orsi is felgyógyult az influenzából, így rá is számíthatok a találkozón.

handball.hu: Tehát akkor jók az előjelek...
Konkoly: Igen, ráadásul az edzésmunkánk alapján is azt látom, hogy fel tudjuk venni a Ladával a versenyt. Szerencsére sikerült "összezsúfolnunk" a bajnoki fordulókat, azaz korábban lejátszani a Dunaferr elleni meccsünket, hogy aztán egy egész hetet tudjunk készülni az oroszok ellen. Remélem, hogy ez majd a szombati eredményünkön is meglátszik.