Az idei szezonban még hibátlan Audi-ETO az orosz Lada Togliatti otthonában szerepel a BL negyeddöntőjében. A zöld-fehérek ezúttal nem különgéppel utaztak, így az elmúlt időszakhoz képest kényelmetlenebb úton jutott el a meccs helyszínére a csapat: a csütörtök éjjelt végigrepülték a lányok, s csak a péntek kora reggeli órákban érkeztek meg Togliattiba.
"Úgy gondolom, egy nap marad arra, hogy kellően kipihenjék magukat a játékosok, s megszokják a háromórás időeltolódást. Úgy gondolom, ezen a szinten ez nem lehet akadálya a jó eredménynek. Kemény edzéseken vagyunk túl, ez sokkal fontosabb volt, s remélem, ahogyan a korábbi meccseken, úgy most is meglesz ennek az eredménye” – mondta Konkoly Csaba, a győriek vezetőedzője.
"Igyekeztünk becsülettel felkészülni a találkozóra, megszereztük a Lada Hypo elleni mérkőzésének videofelvételét. Az biztos, hogy a Szidorova, Posztnova, Mocsalina hármas nagyon erős. Lényeges lesz a gyors visszarendeződés, valamint az, hogy minél kevesebb technikai hibát kövessünk el. Az előző BL-körben általában az volt ránk a jellemző, hogy kevesebb volt a hiba, mint mondjuk egy bajnokin. Pedig ott sem lehet panasz a lányokra. Remélhetőleg ezen a jó szokáson most sem változtatnak majd a lányok, mert akkor van remény arra, hogy megőrizzük hibátlan mérlegünket” – tette hozzá a szakvezető, aki a mandulamûtétje után gyógyuló Hornyák Ágnesre is számíthat. Konkoly elmondása szerint a válogatott játékos hetvenszázalékos állapotban van, így egy jó tizenöt-húsz percre be tud majd állni.