"Kissé viccesen azt mondhatom, látatlanban gyorsabbnak, erősebbnek éreztem az Audit, mint a Ladát, s ennek megfelelően kezdődött a mérkőzés. A lányok frissen mozogtak, nem látszottak rajtuk akklimatizálódási problémák. A találkozó elején a győriek ugyan még keresték azt a játékot, amellyel fel tudnák törni az orosz falat, de nem volt különösebb probléma, miután a hazaiaknak nem mindig sikerült a visszarendeződés, és Görbiczék ezt ügyesen használták ki, megtalálták a réseket a falon. A Toljatti játékán az orosz iskola alapelemei voltak felfedezhetők: a két szélső villámsebesen indult, s erre nem ártott jobban odafigyelni. Bár az oroszok kézilabdája nem volt túl fantáziadús, a félidő végére mégis sikerült visszakapaszkodniuk. Amíg a Győr okosan, taktikusan játszott támadásban, addig minden rendben volt, azonban amikor elkezdett kapkodni a magyar csapat, s lankadt a figyelem védekezésben, a Lada azonnal büntetett. A félidei döntetlen állás ellenére is úgy éreztem, nekünk áll a zászló, s ha a folytatásban is tudunk egy-két góllal vezetni, a végjátékban nem lehet gond.
A második félidő egy flúgos futammal kezdődött, aggodalomra azonban nem volt okunk, miután a Győr három góllal vezetett ebben a periódusban. Továbbra is a magyar csapat irányította a mérkőzést, még akkor is, ha átlövőteljesítményben elmaradt a várttól: a lövők a korábbi sikertelen próbálkozásaik miatt ekkorra kicsit elbizonytalanodtak. A játékrész közepére megérkezett a lendület a mieink játékába, az oroszok pedig sehogyan sem találták magukat. Ennek eredményeként az ETO hatgólos előnyre tett szert. Ebben az időszakban feljavult a győri védelem, sokkal agresszívebben léptek föl a játékosok. Ezzel együtt a magabiztos magyar vezetés kialakulásáért a Lada is sokat tett azzal, hogy rendre elszórta a labdát támadásban. A találkozót összefoglalva azt kell mondjam, a klasszis csapat ismérve, hogy mindig annyit ad ki magából, amennyit éppen kell. Ma ennyire volt szükség.       
Ami pedig a továbbiakat illeti: azt gondolom, miután az ETO-nak minden poszton van világklasszis játékosa, és a hazai bajnokságban magabiztos az előnye, „most vagy soha” hangulatban kell menetelnie egészen a Bajnokok Ligája-fináléig.”