A 2006/2007-es esztendő BL góllövő-listájának 26. helyezettje: Vérten Orsolya. A Győri Audi ETO balszélsője egész szezonban hasznos tagja volt csapatának, ám nemcsak a nemzetközi porondon, hanem a hazai megmérettetéseken is. Együttese nem tudta megvédeni a bajnoki címét, ugyanis a Ferencváros elleni döntő összecsapáson Ana Dokic utolsó másodpercben leadott lövése kivágódott a kapufa belső éléről, így a fővárosiak nyakába került az aranyérem.
A Magyar Kupa négyes fináléjába a Vasas és a Vác legyőzésével jutottak Róth Kálmán tanítványai. Ott az elődöntőben megizzadtak Vértenék a Debrecen ellen, ám győzött a nagyobb rutin és máris készülhettek a döntő összecsapásra az FTC ellen. Az ütközet a Győr sikerével zárult, ahol a balszélső négy góljával, együttese harmadik legeredményesebb játékosa lett – a Rába-partiak pedig zsinórban harmadszor hódították el a Magyar Kupát.
Az ETO a Bajnokok Ligájában – a klub történetének legjobb eredményét elérve – bejutott a legjobb négy közé, ahol a végső győztes Slagelse állta útját. Ennek ellenére szégyenkezésre egyáltalán nem volt okuk a győri lányoknak.
A nyári kőkemény felkészülést követően, a Kulcsár Anita-emléktorna döntője után bombaként robbant a hír, miszerint – az együttest öt éve irányító – Róth Kálmán vezetőedző elhagyja az együttest, helyére pedig Konkoly Csaba került.
A változás szemmel láthatólag nem zavarta meg a játékosokat, akik remek őszi idényt produkálva első helyen várták a tavaszi folytatást, úgy hogy visszavágtak a Ferencvárosnak a bajnoki döntöben elszenvedett vereségért.
Vérten Németh András szövetségi kapitány bizalmát is elnyerte. A második Pannon-kupán – Nyíregyházán - női válogatottunk tornagyőzelmet ért el, miután mindhárom riválisát – Kína, Ausztria, Litvánia – legyőzte. Orsi pedig ekkor is bebizonyította: helye van a nemzeti csapatban. A Franciaországban megrendezett világbajnokságon csapatunk csupán a nyolcadik helyet szerezte meg, ami minden szakember és szimpatizáns számára kudarc volt. A győri játékos ennek ellenére több mérkőzésen is megnehezítette éppen aktuális védője dolgát.
Klubcsapatában azonban sokkal több siker érte, mint a válogatottban: a Magyar Kupában a Szentendre legyőzésével bejutott a negyeddöntőbe. A Bajnokok Ligájában pedig ismét remekül teljesít a Győr, hiszen biztosan jutott a második csoportkörbe. Nagy kérdés hogy Konkoly Csaba együttese megőrzi-e a százszázalékos teljesítményét - nemcsak a BL-ben.
A 2007-es esztendő vége tartogatott még egy elismerést Vérten Orsolya számára: a Medsport-gálán ő lett az év kézilabdázónője.