Nagyon meglepte a német csapatot a Győr a mérkőzés elején, hiszen Görbicz Anita két góljával rögtön elment a magyar bajnokság ezüstérmese 2-0-ra. Sőt, nem sokkal később a magyar válogatott első számú irányítója hetesből az ötödik hazai gólt is megszerezte, így a mieink már 5-1-re vezettek.
A folytatásban is lendületesen játszott Konkoly Csaba együttese, gyors támadásokat vezetett a magyar bajnokság éllovasa, és a Nürnbergnek esélye sem volt a felzárkózásra. Görbicz mellé felzárkóztak a társak is, és az első játékrészben a győriek tizenhármasának hat gólja mellett Mraviková és Bradeanu is három-három találatot jegyzett.
Igaz, a szünet előtt feljött a német együttes öt gólra, azonban az utolsó pillanatban újra Görbicz villant és egy szép csel után 17-11-re módosította az állást.
A fordulás után a zöld-fehérek továbbra is tartották a két csapat közti különbséget, és Görbicz szemtelen hetesgóljával megszületett a huszadik hazai találat is (20-13).
Ekkor azonban kiállították a győriek legjobbját, aminek az lett az eredménye, hogy a vendégek perceken belül ötre zárkóztak fel. Ebben a két percben Bradeanu és Tomori is büntetőt hibázott.
A németek védekezése ezután eldurvult, amelyet viszont a játékvezetők nem láttak annak. Ennek köszönhetően Walzik találatával már négyre zárkózott fel a Nürnberg.
Konkoly Csaba időt is kért, hogy rendet tegyen játékosai fejében. De kezdetben ennek sem lett meg az eredménye, hiszen az első játékrészhez képest sokat hibáztak a győri lányok, és rendre Görbicz találatai tartották a két csapat közti különbséget.
A hajrá aztán ismét a zöld-fehéreké volt, és hét perccel a vége előtt ismét a konkoly-csapata vezetett hattal (27-21). Görbicz a végére tizenkét gólig jutott, amellyel ő lett a mezőny legjobbja, az ETO pedig második meccsét is megnyerte a középdöntő első csoportjában.