Szenzációs győzelmi sorozata (25 siker tavaly szeptember óta) folytatására készült szombaton a Győr, amely az utóbbi öt és fél hónapban sem nemzetközi, sem hazai mérkőzésein nem vesztett pontot. Legutóbbi fényes sikerét a BLközépdöntő első fordulójában az orosz Togliattiban aratta, miközben szombati vetélytársa, a Nürnberg – nagy meglepetésre – pontot szerzett a román Valceával szemben.

A szombati összecsapáson a Nürnberg kezdte a játékot, de Görbicz Anita elcsente a labdát, és saját kapuja elől átívelte a pályán, egyenesen a német kapuba, amelynek őre, Marianna Hamerliková-Gubová (a Dunaferr hajdani játékosa) messze kint állt. A szemfüles és szemtelen gólt sorra követték a győriek látványos találatai, amelyekre a vendégek lerohanásokból és büntetőkből válaszolgattak (8–3). A németek nem voltak irigylésre méltó helyzetben, mert Tomori Zsuzsa, Simona Spiridon és Aurelia Bradeanu középen blokkolta támadásaikat. Ha mégis eljutott a labda a győri kapuig, akkor Herr Orsolya parádézott. A kipattanókkal többször megiramodott Katarina Mraviková és Vérten Orsolya, míg a büntetőket a BL-gólkirálynői címre pályázó Görbicz értékesítette. Az elképesztő iramot diktáló és szenzációsan kézilabdázó Győr már 15–6-ra elhúzott, és úgy tetszett, katasztrofális vereséget szenved a Nürnberg. Edzője, Herbert Müller, aki egyben osztrák női szövetségi kapitány, le is hívta Gubová kapust, és ettől némileg meg is változott a csata képe. A szlovák válogatott egykori kapusa helyére Jana Krause állt, akinek már nehezebben tudtak gólt lőni a hazaiak.
Újabb taktikai variációkra adott alkalmat Ana Djokics és Hornyák Ágnes pályára lépése, miközben Bradeanu és Tomori pihenhetett. Az egyre gyakrabban megvillanó németek kihasználták a hazaiak elkényelmesedő, lelassuló védekezését (16–11), ugyanakkor érezhető volt, hogy nincs esélyük a különbség csökkentésére.
A csata irama és színvonala egyaránt visszaesett, mert a csapatok sokat hibáztak, gyakran tisztátalan eszközökkel védekeztek. Ebben élen jártak a vendégek, akik kihasználták a Győr védekezési lazaságait (21–18). Bajba került a Nürnberg is, mert beállósa, Maja Sommerlund lába megsérült, ezért a játékost ápolni kellett. A vendégeknek ő volt az egyetlen beállósuk, ezért okozott gondot Müller edzőnek a helyettesítése.
A hajrára Görbicz és a csereként beálló Pálinger Katalin vezérletével összeszedte magát az ETO, és a Nürnberg már nem is tudott közelebb kerülni. Konkoly Csaba lehetőséget adott a cserejátékosoknak is, és ekkor már örömkézilabdával szórakoztatta közönségét az ETO (27–21).
Mozgékonyabb, agresszívebb védekezésével, színesebb támadásaival a Győr sorozatban 26. győzelmét aratta. Következő vetélytársa jövő vasárnap a román Valcea lesz, amelyet sokan a végső BL-diadalra is esélyesnek tartanak. Ilyen sorozat után viszont a Győrnek senkitől sem kell tartania.

Herr Orsolya, a Győr kapusa
Számítottunk a németek gyors lerohanásaira, de sikerült megtalálnunk az ellenszert. A második félidőben kissé kiengedtünk, ám a hajránk ismét remek volt.

Simona Spiridon, a Győr beállósa
Az elődöntőbe jutás szempontjából roppant fontos volt ez a két pont. A nagyobb tapasztalat döntött a javunkra.

Görbicz Anita, a Győr irányítója
A németek a meccs végéig jól bírták erővel, de a kondíciónkkal nekünk sincs gondunk. Nagyobb különbségû győzelemre számítottam, de roppant agresszíven védekezett a Nürnberg.