handball.hu: Az idegenben, az ETO vendégeként elért ötgólos vereség egy előre mutató eredménynek tekinthető...
Herbert Müller: Igen, úgy érzem, a lányaim ezúttal is kiválóan küzdöttek, és végig ott tudtak lenni fejben a pályán. A második félidőben tanúsított harcosságunk eredményeként sikerült szorosabbá tennünk a mérkőzést. Az egész találkozó sorsát eldöntötte azonban az a hozzáállás, amit a Győr az első húsz percben produkálni tudott velünk szemben. Ők az első perctől kezdve olyan magabiztossággal vették kezükbe az irányítást, amely sokáig megszeppentette a játékosaimat.

handball.hu: Ennek ellenére a második játékrészre sikerült Magatokra találnotok...
Müller: Ez volt az egyedüli lehetőségünk, hogy felvegyük a kesztyût, és minden idegszálunkkal oda koncentrálva harcoljunk. Láttuk, hogy a házigazdák az első félórában sokkal offenzívebbek voltak nálunk, így nekünk is át kellett vennünk az ő ritmusukat, ha valamit még akartunk kezdeni ezzel a meccsel. Innentől minden küzdeni tudásunkat bevetettük, hogy a magunk javára fordíthassuk a találkozót.

handball.hu: Mit szóltál ahhoz, hogy ezen fázisban szó szerinti harcok alakultak ki a játéktéren?
Müller: Ameddig elhisszük, hogy lehet még esélyünk, addig teljes lendülettel hajtjuk magunkat előre. A mérkőzés elején sajnos túlságosan is "feltett kezekkel" álltunk szemben a győriekkel, de szerencsére a szünet előtti percekben kezdtük felfogni, hogy lehet itt még keresnivalónk. Ez volt az a bizonyos szakasz, mikor már kilenccel vezetett ellenfelünk, és támadtak a plusz tízért, mi pedig innen felállva hatgólosra dolgoztuk le a hátrányunkat. A szívünk vitt ismét előre, és ez adott kellő lendületet a következő félidőre.

handball.hu: Az első negyedóra-húszperc alapján bevallhatjuk, nem gondoltuk volna, hogy egy ilyen küzdelmes második játékrészt látunk majd...
Müller: Egy következő sorsfordító pillanatig bíztunk abban, hogy van még keresnivalónk a pályán, és ezért mindent be is vetettünk. 23-20-nál lehetőségünk nyílt hátrányunkat kettőre csökkenteni, viszont ekkor sajnos Kerstin Wolhbond keze megremegett, és kihagyta a büntetőt. Ezt követően Görbicz Anita ismét pár fontos találatot szerzett csapatának, s innentől már nem tudtunk újra felzárkózni.

handball.hu: Mit gondolsz, a Győrben mutatott teljesítményetek mire lehet elég két hét múlva, amikor a hazai pálya Titeket segít majd?
Müller: A második félidő tapasztalatai mindenképpen óriási motivációt jelentenek a visszavágóra nézve. Otthon szerepelve még erőteljesebben tudunk majd harcolni a győzelemért. Amennyiben bele szeretnénk szólni a csoportból való továbbjutás kérdésébe, úgy mind az ETO, mind pedig a Lada elleni otthoni meccsünket is hoznunk kellene. Azt ígérhetem, hogy ezért mi mindent meg fogunk tenni!